Karagümrük-Fenerbahçe maçındaki kararlar doğru muydu? İşte Trio’nun değerlendirmeleri…

Yayın tarihi: 15 Nisan 2024 Pazartesi 12:31 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2024 Pazartesi 12:33 pm

Fenerbahçe, Süper Lig’in 32. haftasında Fatih Karagümrük’ü 2-1 mağlup etti. Maçta bazı pozisyonlar tartışmalara yol açarken, Trio’da eski hakemler Bülent Yıldırım, Deniz Çoban ve Bahattin Duran, hakem kararlarını değerlendirdi. İşte Trio ekibinin değerlendirmeleri…

Trendyol Süper Lig’de Fenerbahçe ve Galatasaray’ın şampiyonluk rekabeti devam ediyor.

Fenerbahçe, 32. haftada Fatih Karagümrük deplasmanına konuk oldu. Sarı lacivertliler, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan ve geriye düştüğü maçtan 2-1 galip ayrıldı. Karşılaşmada, 1 penaltı, 1 penaltı iptali ve 2 kırmızı kart çıktı. beIN Sports’ta yayınlanan Trio programında karşılaşmanın tartışmalı pozisyonları masaya yatırıldı.

İşte eski hakemler Bülent Yıldırım, Deniz Çoban ve Bahattin Duran’ın yorumları…

45. dakikada Karagümrük’ün attığı gol öncesi İsmail Yüksek’e yapılan müdahale faul mü?

Bülent Yıldırım: Hakem bunu karambolde göremedi, kaçırdı. Ancak orta alanda sahada verilmesi gereken bir faul. Yukarıdan yapılan açık, bariz, kanıtlı bir faul olmadığı için video hakem bu tip şarjlara karışmaz.

Deniz Çoban: VAR’ın konusu değil. Sahada bu faul. İsmail ayağını uzatmak isterken Güven’in ayağı, İsmail’in ayağını bozuyor.

Bahattin Duran: Sahada faul. Nedeni de şu; topla en son İsmail oynuyor, Güven topla oynamadan İsmail’in ayağına temasta bulunuyor.

54. dakikada Osayi Samuel’e yapılan harekete verilen penaltı kararı doğru mu?

Bülent Yıldırım: Rohden, gelip bloğu koydu, yukarıdan temas etti. Açık bir penaltı. Sonrasındaki tartışmaya çıkan sarı kartlar da doğru. Osayi kafayı gösterdi ama darbe yok.

Deniz Çoban: Penaltı çok açık. VAR’ın konusuydu ve müdahale etti. Zamanlama olarak erken bir müdahale oldu.

Bahattin Duran: Penaltı çok net.

77. dakikada Karagümrüklü futbolcu Ryan Mendes’in, Fred’e yaptığı faul sonrası gördüğü kırmızı kart doğru mu?

Bülent Yıldırım: Top Fred’de, topla oynama şansı yok. Topla oynama niyeti yok. Tabanı çıkartıp rakip oyuncuya böyle vurduğunuz anda bu şiddetli bir hareket. Faulun derecesi yüksek. Hakem doğru kırmızı kart gösterdi.

Deniz Çoban: Kırmızı kart doğru.

Bahattin Duran: Hemen hemen her hafta bir maçta diyoruz ki, oyuncuların sağlığını koruyalım, sahada kırmızı kart verelim. Çok doğru bir kırmızı kart bu.

86. dakikada İrfan Can Kahveci’nin yerde kaldığı pozisyonda verilen ve VAR’ın uyarısıyla iptal edilen penaltı kararı doğru muydu?

Deniz Çoban: Penaltının avantajı olmaz. Hakem beklemeden çalıyor. Orada da büyük şanssızlık, Fenerbahçe etkili bir hücumdaydı.

Bülent Yıldırım: Eysseric çok dağınık girdiği için hakem yanıldı. Eysseric sol ayağıyla topla oynadı. Penaltı değil. VAR da doğru bir müdahalede bulundu.

Bahattin Duran: VAR müdahalesi doğru. Penaltı gerektirecek bir müdahale söz konusu değil.

90+7. dakikada Karagümrük’ün penaltı beklediği pozisyonda Eysseric’in hakemi aldatmaya yönelik hareketten ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi doğru kararı mı?

Deniz Çoban: Eysseric’in sağ ayağına bakın. Taşımak yerine ayağını yerde sürüyerek rakibiyle buluşturuyor, çok öncesinde dizlerini büküyor. Asla penaltı yok.

Bülent Yıldırım: Eysseric dizini büke büke çok önceden düştü. Açık net bir aldatma. Normal şekilde driplinge devam etse kontrolsüz hamle olacak. Elindeki büyük fırsatı sportmenliğe aykırı davaranarak tepti. Hakemin burada penaltı verdiğini düşünün, saatlerce konuşulacak kaotik bir pozisyon. Bu aldatma. Hakemi kutluyorum.

Bahattin Duran: Hakemi kutluyorum. Bu çok doğru bir karar.

Fenerbahçe geriye düştüğü maçta Karagümrük’ü golcüleriyle mağlup etti

Kaynak: HABER MERKEZİ