Fenerbahçe geriye düştüğü maçta Karagümrük’ü golcüleriyle mağlup etti

Yayın tarihi: 14 Nisan 2024 Pazar 9:04 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2024 Pazar 9:42 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Fenerbahçe, Süper Lig’in 32. haftasında Fatih Karagümrük’ü deplasmanda 2-1 mağlup etti. Maçtaki gollerini Edin Dzeko ve Michy Batshuayi (P) ile bulan sarı lacivertli ekip, maç fazlasıyla ezeli rakibi Galatasaray’ın 1 puan önüne geçerek liderliğe oturdu. Galatasaray, 32. haftanın kapanış maçında Alanyaspor ile yarın deplasmanda mücadele edecek.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Fatih Karagümrük’ün konuğu oldu. Sarı lacivertli ekip, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Fenerbahçe gollerini 49. dakikada Edin Dzeko’nun şutu ve 57. dakikada Michy Batshuayi’nin penaltısıyla buldu. Fatih Karagümrük maçtaki tek golünü ise Can Keleş’in şutuyla buldu.

FENERBAHÇE MAÇ FAZLASIYLA LİDER

Sarı lacivertli takım bu galibiyetiyle birlikte puanını 85’e yükselterek maç fazlasıyla ezeli rakibi Galatasaray’ın 1 puan önüne geçti. Galatasaray, Pazartesi günü Corendon Alanyaspor ile deplasmanda mücadele edecek.

FENERBAHÇE MAÇA 7 EKSİKLE ÇIKTI

Fenerbahçe, maçta 7 oyuncusundan yararlanamadı. Cezaları bulunan Sebastian Szymanski ve kaleci İrfan Can Eğribayat’ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Cengiz Ünder, Jayden Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş, kritik karşılaşmada forma giyemedi. Bu oyuncuların yanı sıra sakatlıklarını atlatan Alexander Djiku ve Joshua King de tedbir amacıyla kadroya alınmadı.

KARTAL 10 NUMARA MEVKİNDE KRUNIC’İ TERCİH ETTİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sarı kart cezalısı olan Szymanski yerine bu maçta Rade Krunic’e şans verdi. Olympiakos maçında performansı tepki toplayan Krunic, 10 numara mevkinde oynadığı oyunla da yeterli performans sergileyemedi. İlk yarıda Dzeko’nun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Krunic, sağ tarafta İrfan Can Kahveci’ye pas çıkarmak yerine kaleyi denedi. Kaleci Sirigu’ya takılan Krunic, mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. Kartal, maç içinde yaptığı pas hataları ve geriye attığı paslarla da taraftarın tepkisini çeken Krunic’i devre arasında oyundan aldı. Krunic yerine Michy Batshuayi oyuna girdi.

KARAGÜMRÜK ÖNE GEÇTİ

İlk yarıda rakibine karşı baskılı bir futbol oynayan Fatih Karagümrük, 3 önemli fırsat yakaladı. İki pozisyonda Livakovic’e takılan Karagümrük, ilk yarının uzatma dakikalarında güldü. Ryan Mendes’in yaptığı asisti Can Keleş tamamladı ve skoru 1-0’a getirdi.

Fenerbahçe devre arasında soyunma odasına 1-0 geride girdi. Kartal, ikinci yarıda Krunic’i oyundan alarak Michy Batshuayi’yi sahaya sürdü. Maçın 49. dakikasında Fred’in pasıyla buluşan Edin Dzeko’nun şutu savunmaya çarparak ağlarla buluştu. Deneyimli oyuncunun attığı bu golle skor yeniden eşitlendi.

Sarı lacivertliler 57. dakikada Michy Batshuayi’nin attığı penaltı golüyle 2-1 öne geçti. Maç bu skorla sona erdi.

VAR KOLTUĞUNDA YABANCI HAKEM

Öte yandan karşılaşmanın VAR koltuğunda Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Andre Narciso oturdu. Narciso’ya AVAR’da Mustafa İlker Coşkun, Murat Tuğberk Curbay ve Koray Gençerler eşlik etti.

VAR’DAN BİR PENALTI, BİR PENALTI İPTALİ KARARI

VAR’da görevli Portekiz hakem Andre Narciso, Fenerbahçe’de Osayi Samuel’e yapılan müdahalede maçın orta hakemi Tugay Kaan Numanoğlu’na pozisyonu izleme tavsiyesinde bulundu. Pozisyonu izleyen Numanoğlu, daha sonra beyaz noktayı gösterdi.

Maçta Numanoğlu’nun penaltı noktasını işaret ettiği bir başka pozisyonda ise Portekiz hakem Narciso, yine pozisyon izlemeyi önerdi. Numanoğlu, pozisyonu izledikten sonra penaltı kararını iptal etti.

KARAGÜMRÜK’TE İKİ OYUNCU KIRMIZI KART GÖRDÜ

Fatih Karagümrük’te 76. dakikada Ryan Mendes, Fred’e yaptığı müdahale sonucunda oyundan alındı. Uzatma dakikalarında ise Valentin Eysseric hakemi aldatma yönelik hareketi nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

UZATMA DAKİKALARINDA TARTIŞMALI POZİSYON

Uzatma dakikalarında Fenerbahçe’nin ceza alanı içine giren Karagümrük oyuncusu Valentin Eysseric, Mert Müldür’ün müdahalesi sonucunda yerde kaldı. Hakem Numanoğlu bu pozisyonda Eysseric’e kendisine aldatmaya yönelik hamle yaptığı gerekçesiyle ikinci sarı kartı gösterdi. Eysseric, Kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Karagümrük cephesinde, bu kararı nedeniyle maçın hakemine yönelik yoğun bir tepki vardı.

Editörün notları:

-İrfan Can Kahveci’nin Osayi’nin penaltı kazandığı pozisyon öncesinde, kendi yarı sahasından verdiği arapas çok iyiydi. Osayi penaltıyı aldı, Batshuayi fileleri gördü ama İrfan golün gizli kahramanıydı.

-Krunic belki de Olympiakos maçındaki kötü performansı nedeniyle kendisini taraftara affettirmek istedi. Ancak Krunic pas için de şut için de geç kaldı. Açısını iyice daralttıktan sonra şutunu çekti. Kaleci Sirigu ise iyi bir hamleyle mutlak gol pozisyonunda kalesini korumayı bildi.

-Livakovic, Fenerbahçe’ye transfer olduğu günden bu yana en etkili performanslarından birini sergiledi. İlk yarıda 2 net golü engelleyen Hırvat eldiven, maçın uzatma dakikalarında da parmaklarının ucuyla çok kritik bir kurtarış yaptı. Livakovic, bugün galibiyetin mimarlarından biriydi.

-Sezon başında skorer kimliğini konuşturan ancak ocak ayından bu yana fileleri sarsamayan Szymanski’nin daha önceki maçlarda oyuna sağladığı katkı, yokluğunda bariz bir şekilde görüldü. Hem baskı yaparak savunmaya yardım eden hem de ataklarda aktif rol oynayan Polonyalı yıldız, maçın ilk yarısında yokluğunu hissettirdi. Krunic, Szymanski’nin yokluğunda bu mevkide kötü bir performans sergiledi.

-Ferdi Kadıoğlu ile Dusan Tadic, daha önceki maçlarda yakaladıkları uyumu bu maçta da tekrar etti. İki oyuncu sol kanatta sık sık paslaşarak, Fenerbahçe’nin rakip kaleye ataklarında büyük katkı sağladı.

-Fenerbahçe Galatasaray’ın pazartesi günü oynayacağı Alanyaspor maçı öncesinde kritik bir galibiyet elde etti. Sarı kırmızılıların puan kaybı yaşaması durumunda Fenerbahçe uzun bir aranın ardından yeniden zirveye oturabilir.

Fenerbahçe’de ‘umutlu’ mağlubiyet: Olympiakos maçının verilerle analizi

Kaynak: TELE1