Müslüme’nin dedesiyle ilgili iddialara Mersin Barosu yanıt verdi!

Yayın tarihi: 26 Kasım 2021 Cuma 7:46 am - Güncelleme: 27 Kasım 2021 Cumartesi 4:13 pm

Mersin Gülnar’da ortadan kaybolduktan bir süre sonra cesedi bulunan Müslüme’nin  70 yaşındaki dedesi Hasan Yağal ile ilgili iddialar öne sürülmüştü. Konuya ilişkin Mersin Barosu’ndan açıklama geldi.

Mersin Gülnar’da kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. Olayla ilgili tutuklanan dede Hasan Yağal’la ilgili birtakım iddialar ortaya atılmıştı. Mersin Barosu iddialar üzerine bir açıklama yayınladı. Baro, Gülnar ilçesinde 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın ölümüne ilişkin getirilen yayın yasağına uymayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Barodan yapılan yazılı açıklamada, Yağal’ın ölümüyle ilgili soruşturma dosyasında gizlilik kararı ve yayın yasağı olmasına rağmen basında ve sosyal medyada çıkan asılsız haberlerin üzüntüyle takip edildiği belirtildi. Haberlerin, aileye ve kardeşlere zarar verdiği anlatılan açıklamada, “Müslüme davasının sağlıklı yürütülmesi, ailenin ve kardeşlerin toplumda rencide olmaması için basında yer alan haberlerin kaldırılması konusunda Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak başvurumuzu yapacağız. Gizlilik yasağına aykırı hareket eden ve bu eylemlerini yineleyen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız.” ifadeleri kullanıldı.

Müslüme’nin dedesiyle ilgili iddialara Mersin Barosu yanıt verdi!

Müslüme’nin ölümünde yeni detay: Aile, tam tersi bölgeyi göstermiş

MÜSLÜME’NİN AĞABEYİ İDDİASI

Oda TV’de yer alan habere göre ise dede Hasan Yağal Müslüme ve ablasının değil ağabeyinin babası.

Müslüme’nin dedesiyle ilgili iddialara Mersin Barosu yanıt verdi!