Müslüme’nin ölümünde yeni detay: Aile, tam tersi bölgeyi göstermiş

Yayın tarihi: 24 Kasım 2021 Çarşamba 11:38 am - Güncelleme: 24 Kasım 2021 Çarşamba 11:38 am

Mersin’de cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın ölümünde yeni bir detay ortaya çıktı. Ailenin, Müslüme’nin kaybolduğu bölgenin doğusunu arattığı cansız bedeninin ise güney batıda bulunduğu iddia edildi.

Yağal ailesi, Karaman’dan kış mevsimini geçirmek için Mersin’in Gülnar ilçesine geldi. Yağal ailesinin 6’ncı çocuğu olan 3 yaşındaki Müslüme kayboldu. Müslüme’nin cansız bedeni günler sonra kaybolduğu yerin 7 kilometre uzağında bir dağın tepesinde bulundu. Cinayet ihtimali üzerinde durulurken, aralarında Müslüme’nin aile bireylerinin de bulunduğu 100 kişinin ifadesi alındı.

AİLE, TAM TERSİ BÖLGEYİ GÖSTERMİŞ

Anneanne Müslüme Yağal, gece ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Aile bireylerinin gece boyunca olayla ilgili bilgi ve görgülerine yönelik ifadeleri alındı. Dede Hasan Yağal tutuklandı. Anne, baba ve kardeşlerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi ise savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Sabah’ta yer alan habere göre, Müslüme’nin ailesinin, küçük kızın kaybolduğu bölgenin doğusunu arattığı, Müslüme’nin cesedinin ise güney batıda bulunduğu iddia edildi.

DEDE RÖPORTAJ VERMİŞTİ

Arama çalışmalarını da yakından takip eden dede Hasan Yağal, Müslüme’nin kaybolmasının ardından geçen 4 gece sonrasında yaptığı açıklamada, “O günden beri sağ olsun devletimiz tüm gücüyle arıyor ama yok. Ben sürüye gitmiştim, çocuk arabayı çok severdi, arabaya bineceğim diye babasının arkasından kaçmış, anası tutmuş, alıkoymuş ağlarmış. Ondan sonra da yıkılası çadırı düzenleyeyim diye onunla uğraşırken, geç mi haberi oldu, erken mi haberi oldu, bilmiyorum, bir bakmış çocuk yok. Çocuk çok hareketliydi, çok akıllıydı. Zayıf bir çocuktu ama hareketliydi” demişti.

Müslüme’nin dedesi tutuklandı

Müslüme Yağal’ın ölümüne ilişkin yayın yasağı