Müslüme’nin ölümüne ilişkin bakanlık açıklama yaptı

Yayın tarihi: 26 Kasım 2021 Cuma 4:33 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2021 Cumartesi 4:04 pm

Mersin’de kaybolduktan 10 gün sonra cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın aile üyeleri gözaltına alınmış, dede Hasan Yağal ise tutuklanmıştı. Konuya ilişkin son açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi.

Mersin Gülnar’da kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. Olayla ilgili tutuklanan dede Hasan Yağal’la ilgili bazı iddialar ortaya atılmıştı. Mersin Barosu iddialar üzerine bir açıklama yayınladı. Baro, Gülnar ilçesinde 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın ölümüne ilişkin getirilen yayın yasağına uymayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. Barodan yapılan yazılı açıklamada, “Müslüme davasının sağlıklı yürütülmesi, ailenin ve kardeşlerin toplumda rencide olmaması için basında yer alan haberlerin kaldırılması konusunda Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak başvurumuzu yapacağız. Gizlilik yasağına aykırı hareket eden ve bu eylemlerini yineleyen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız.” ifadeleri kullanıldı.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre; şüpheli ölüme ilişkin sır perdesi aralanmaya çalışılırken, soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Anne Selvi Yağal ifadesinde, kocası askerdeyken kayınpederi, Müslüme’nin dedesi Hasan Yağal’ın tecavüzüne uğradığını, Müslüme’nin ablasının da onun çocuğu olduğunu iddia etti. Savcılığın talimatıyla Müslüme’nin ablasının DNA’sı ile dede Hasan Yağal’dan alınan DNA’nın bire bir örtüştüğü anlaşıldı. Savcılıkta ifade veren anne Selvi Yağal’ın “Kocamın haberi yoktu, bizi korkuttu, bir şey diyemedik” diyerek, yaşanılan bu olayı anlattığı kaydedildi.

HASAN YAĞAL: TORUNUMDUR ÖPMÜŞÜMDÜR

Hasan Yağal’ın ise hakkındaki suçlamaları reddettiği bildirildi. Müslüme’nin boynundaki tükürük izinin dede Hasan Yağal’a ait olduğu tespit edildi. Hasan Yağal’ın kendisini, “O benim torunum öpmüşümdür” diyerek savunduğu iddia edildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın ölümüne ilişkin açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

Basın ve yayın organlarında yer alan, küçük Müslüme’nin ölümü ile ilgili haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Mersin’in Gülnar ilçesinde çocuk Müslüme‘nin cansız bedeninin bulunmasının hemen ardından Bakanlığımız uzmanları aile ile inceleme, rehberlik ve psikososyal destek çalışmalarına başlamıştır. Aile bireyleri ile yapılan görüşmeler ve hanede gerçekleştirilen sosyal inceleme neticesinde, dört çocuk hakkında devlet koruması kararı alınmıştır. 1 ve 15 yaşındaki kız çocukları ile ailenin 18 yaşından küçük 2 erkek çocuğu kolluk kuvvetlerinin desteği ile Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda bakım ve koruma altına alınmıştır. Ayrıca Anne S.Y. de bir kadın konukevine yerleştirilmiştir.

Olayla ilgili Gülnar Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturma başlatılmış ve bu soruşturma sonucunda dede H.Y. gözaltına alınmıştır.”

YAYIN YASAĞI TALEP EDİLDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Gerçeklerle, haber alma ve basın özgürlüğüyle bağdaşmayan bir kısım haberlerle ilgili erişim yasağı kararı alınması talep edilmiştir” denildi.

Kan donduran gerçek! Dede Hasan Yağal, hem Müslüme’nin hem de ablasının babası çıktı