Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kapatma davasının ikinci duruşması görüldü

Yayın tarihi: 5 Ekim 2022 Çarşamba 11:06 am - Güncelleme: 5 Ekim 2022 Çarşamba 2:17 pm

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’nin feshi için açılan davanın ikinci duruşması İstanbul Adliyesi’nde görüldü.

Türkiye’de kadınlara yönelik cinayet ve saldırılarla mücadele etmek ve bu tür eylemleri kayıt altına almak amacıyla faaliyet gösteren Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne açılan fesih davasının ikinci duruşması Çağlayan İstanbul Adliyesi’nde yapıldı.

Duruşmayı TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili Jale Nur Süllü, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın yanı sıra Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği, İstanbul Barosu, İsveç Konsolosluğu, Hollanda Konsolosluğu gibi birçok kurumdan temsilciler de izledi.

Davanın görüldüğü 27. Ağır Ceza Mahkemesi, tanıkların dinlenmesine, gelmeyen eksik dosyaların beklenmesine karar vererek duruşmayı 11 Ocak 2023 tarihine erteledi. Mahkeme, davaya müdahillik talebinde bulunan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği’nin taleplerini ise reddetti.

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na kapatma davası açıldı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Soylu’ya: Bakan erkekleri ayıplamak yerine görevini yapsın