Kadıköy Belediyesi’nden ‘Hamidiye su’ hamlesi

Yayın tarihi: 3 Ekim 2019 Perşembe 4:14 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2019 Perşembe 4:47 pm

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilmesinin ardından Türk Hava Yolları’nın yer hizmetleri veren iştirakiyle başlayan ve çok sayıda devlet kurumunun da katıldığı “Hamidiye Su” boykotuna karşı Kadıköy Belediyesi, Hamidiye Su ile sözleşme imzaladı.

İşte CHP kazanınca Hamidiye suya ambargo uygulayan firmalar

İstanbul seçimlerinde yönetimin değişmesinin ardından İBB iştirak şirketlerinden Hamidiye Su A.Ş.’ye bazı kamu kurumları ambargo uygulamaya başladı. İBB personelinin maaşlarının yatırıldığı kamu bankasının Hamidiye Su almayı bırakmasının ardından Türk Hava Yolları’nın yer hizmetleri veren iştirak şirketi TGS, personeli için yıllık 5 bin damacana su alımı anlaşmasını iptal etmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilim ve Sanayi Bakanlığı, Milli Saraylar, bazı AKP’li ilçe belediyeleri de Hamidiye Su alımını durdurmuştu.

Yemeksepeti’nden ‘Hamidiye Su’ kararı!

TÜM BİRİMLER HAMİDİYE SU KULLANACAK

Kamu kurumlarının Hamidiye Su ile anlaşmalarını bitirmelerine yönelik tepkiler büyürken Kadıköy Belediyesi Hamidiye Su ile anlaşma imzaladı. İBB’nin iştirak şirketi ile yeni bir sözleşme imzalayan Kadıköy Belediyesi artık tüm birimlerinde Hamidiye Su kullanacak. Anlaşma kapsamında 19 birim için aylık ortalama 950 adet damacana, 27 bin adet pet şişe su alımı yapılacak.