İşte CHP kazanınca Hamidiye suya ambargo uygulayan firmalar

Yayın tarihi: 3 Ekim 2019 Perşembe 7:52 am - Güncelleme: 3 Ekim 2019 Perşembe 7:52 am

İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin el değişikliğinin ardından kamu kurumlarının başlattığı “Hamidiye suyu”na uyguladığı boykot genişliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketlerinden Hamidiye Su A.Ş.’ye kamu kurumları tarafından Ekrem İmamoğlu seçimi kazandıktan sonra ambargo uygulanmaya başladığı iddia edilmişti.

İktidarın Hamidiye suyuna karşı yürüttüğü mücadeleye TRT’de katıldı

Türk Hava Yolları’nın (THY) iştiraki TGS Hamidiye’yle sözleşmesine son vermesiyle başlayan süreç bir çok kurumun yanı sıra özel kuruluşlar da dahil olmaya başladı.

Gazeteci İsmail Saymaz, “İstanbul Belediyesi’ni CHP kazanınca Hamidiye Su’yu bırakan kuruluşları” sosyal medyadan duyurdu.

“SÖZLEŞMELER EKREM İMAMOĞLU SEÇİLDİKTEN SONRA SONLANDIRILDI”

Konuya ilişkin açıklama yapan İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Kamu kurumlarının Hamidiye ile sözleşmelerini Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçilmesi sonrası sonlandırdığını söyledi. Balyalı, “Yıllar boyunca Hamidiye suyu almışlar. Seçimle birlikte sihirli değnek değmiş Hamidiye’den vazgeçmişler. Bunun başka bir gerekçesi yok” dedi.

VATANDAŞIN İLGİSİ ARTTI

Balyalı, buna rağmen vatandaşların Hamidiye’ye ilgisinin arttığını belirterek, “İstanbul’un her yerinden bayilik için başvurular var. Geçmiş döneme göre işbirliği yapılan tedarikçiler, bayiler hep siyasi gerekçelerle dağıtılmış. Biz bunun tam tersini yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.