Sarayda özel gündem! “Bahçeli’nin kapatılmasını önerdiği TTB kabinede görüşülecek” iddiası

Yayın tarihi: 21 Eylül 2020 Pazartesi 8:50 am - Güncelleme: 21 Eylül 2020 Pazartesi 10:26 am

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak kabine toplantısında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kapatılmasını önerdiği Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) masada olacağı ileri sürüldü.

AKP’li Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın önceki gün “Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak durumundayız” diyerek sinyalini verdiği kısıtlamalar bu akşam üstü kabine toplantısında gündeme gelecek. AVM, pazar yeri gibi toplu alanlarda yeni önlemler masaya yatırılacak.

Öte yandan Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun’un haberine göre toplantıda ayrıca Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hedefinde olan ve kapatılmasını istediği Türk Tabipleri Birliği’nin de görüşüleceği iddia edildi.

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs süreci, vaka sayılarındaki artışın nedenleri, tedavi süreçleri ve aşı çalışmalarıyla ilgili brifing verecek. Toplantıda maske-mesafe kuralına uymayanların yanı sıra karantinayı ihlal edenlerle ilgili daha sıkı tedbirlerin uygulanması için kararlar alınabileceği ifade ediliyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün cuma namazı çıkışında Koronavirüs vaka sayılarının artmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Dikkat edilen illerde vaka sayılarının düştüğünü gördük. Biz biraz gevşetince bu defa da başta Ankara, İstanbul olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız.

O yüzden Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı tedbirleri artırmak durumunda. Gerek toplu taşıma gerek düğün nikah salonu gibi yerlerdeki yaklaşımlarımız daha kararlı hale getirdik. Bunu keyfi yapmıyoruz. Sadece halkımıza olan duyarlılığımızdandır. Halkımız bir sıkıntı yaşamasın bundan dolayıdır. Şimdi bazı illerimizde olumlu dönüş başladı.”

Bahçeli Türk Tabipler Birliği’ni hedef aldı: Derhal kapatılmalı

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salgın konusunda halkı bilgilendiren, halk sağlığı açısından kritik uyarılar yapan ve sağlık çalışanları ile doktorların sorunklarını dile getiren Türk Tabipler Birliği’ni (TTB), halkı ve sağlık çalışanlarını “paniğe sürüklediğini” iddia ederek hedef göstermişti.

Bahçeli, TTB’ye karşı sabır ve tahammül gösterilmesinin artık imkansız olduğunu, bir an önce kapatılması ve yöneticileri hakkında adli işlem yapılması gerektiğini söylemişti.

Pandemi durmuyor Bahçeli susmuyor! Doktorlardan hesap sorma peşinde