İzmir’de akaryakıt zamları protesto edildi!

Yayın tarihi: 10 Mart 2022 Perşembe 12:20 pm - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 1:39 pm

Akaryakıta gelen zamlar İzmir’in Buca ilçesinde protesto edildi. Yolu trafiğe kapatan yurttaşlar, “Hükümet istifa” sloganı attı.

Benzin ve motorin fiyatlarına gelen zamlar yurttaşları isyan ettirdi. İzmir’in Buca ilçesinde yurttaşlar bir akaryakıt istasyonunda toplanarak zamları protesto etti. Yolu trafiğe kapatan yurttaşlar “Hükümet istifa” sloganı attı.

Akaryakıta yapılan zamlara tepki gösteren bir grup yurttaş, dün akşam saatlerinde Buca’ya bağlı Gediz mahallesindeki bir akaryakıt istasyonunda toplandı. Yol üzerinde araçlarında olan yurttaşlar da korna çalarak protestoya destek verdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, protesto nedeniyle bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildiği görüldü. Bir süre polise derdini anlatan yurttaşlar, daha sonra eylemi sonlandırdı.

ZAM İPTAL EDİLMİŞTİ

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), dün yaptığı açıklamada benzine 79 kuruş, motorine ise 2 lira 25 kuruş zam geldiğini duyurmuş, ancak daha sonra zammın kaynağından iptal edildiği bildirmişti.

Benzin ve motorine bir dev zam daha!