İzmir Şehir Hastanesi inşaatında atık su problemi! İşçi isyan etti

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2022 Cuma 12:39 pm - Güncelleme: 15 Temmuz 2022 Cuma 12:39 pm

Türkerler Holding ve Gama Holding ortaklığı tarafından 2014 yılında temeli atılan İzmir Şehir Hastanesi inşaatında dışarı akan atık sular kötü koku problemine neden oldu. Durumu sosyal medya hesabından paylaşan bir işçi “Biz, her gün bu kokuyu çekmek zorundayız” diyerek isyan etti.

Geçtiğimiz şubat ayında işçilerin elektrik ve yemek sorunları olduğu gerekçesiyle “Yönetim istifa” diyerek yürüdükleri İzmir Şehir Hastanesi’nin şantiyesinde bu kez de atık su problemine dikkat çekildi.

Şantiyede çalışan işçilerden biri sosyal medya hesabından durumun ciddiyetini paylaştı. Şantiyenin atık sularının dışarı aktığını gösteren bir video yayınlayan işçi, “Atık suların pis koku yaydığını belirten işçi, “Çok pis kokuyor. Biz, her gün bu kokuyu çekmek zorundayız. Yemekhane hemen 100 metre ileride. İşçiler burada yemek yiyor, yıkanıyor, temizleniyor ve yatıyor, kalkıyor. Yetkililerin buna acil bir çözüm bulması gerekiyor” diye konuştu.

İzmir Şehir Hastanesi’nin şantiyesine ait atık suların vidanjörlerle taşınarak Bayraklı’nın ara sokaklarındaki kanal hatlarına döküldüğü, geçen haziran ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tespit edilmişti.

İzmir Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçilerden yemek isyanı