İYİ Partili Hatipoğlu ısrarcı: Ben niye AK Parti-MHP ile ittifak yapamıyorum

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 12:46 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 12:47 pm

Yerel seçimler için “AKP-MHP’yi destekleyelim” diyen İYİ Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu, CHP’nin seçim ittifaklarını hatırlatarak “Ben niye ortak tabanlı olduğumuz AK Parti, MHP ile ittifak yapamıyorum” diye sordu.

CHP ve İYİ Parti yerel seçim için iş birliği yapacak mı diye merak edilirken, iki partiden de dikkat çeken çıkışlar geliyor. “Yerel seçimlerde AK Parti ve MHP ile birlikte hareket edelim” çağrısı yapan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, katıldığı bir televizyon programında “İçim el vermeye vermeye Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdim” dedi.

Hatipoğlu sosyal medya hesabından da açıklamalarına devam etti. CHP’nin Gelecek, Saadet ve DEVA partileri ile yaptığı ittifakı hatırlatan Hatipoğlu “Ben niye ortak tabanlı olduğumuz AK Parti, MHP ile ittifak yapamıyorum” ifadesini kullandı.

Hatipoğlu, “Önümüzde 2024 Yerel Seçimleri var ve yine ittifaklar konuşuluyor. Ben de diyorum ki İYİ Parti hiçbir partinin arka bahçesi değildir. Eğer CHP’nin kafasında 2019’daki gibi bir senaryo var ise o zaman İYİ Parti adına diğer seçenekler de masada olmalıdır. CHP ile işlevsiz, partimize faydası değil zararı dokunan ortaklığa mecbur değiliz. Yapılacaksa da bu defa bir kazan-kazan modeli oluşturulmalıdır. Dediğim aynen budur ve sözlerimin de aynen arkasındayım” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise Hatipoğlu’nun açıklamaları için “şahsi görüşü” demişti. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise “Artık içe kapanma vakti değil. Artık yılgınlığa teslim olma zamanı hiç değil” diye konuştu. Öztrak, “Önümüzdeki kısa sürede yerel seçimlere hazırlanmak durumundayız” ifadesini kullanmıştı.

AKP ve MHP ile ittifak yapmak isteyen İYİ Partili vekile Büyükerşen’den yanıt: Eskişehirliler güldü

BÜYÜKERŞEN’E ‘YAŞLI’ DEDİ, ERŞEN’DEN YANIT GELDİ

Hatipoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen için de “Yaşlandı Eskişehir’e ne verebilir?” dedi. CHP’li Yılmaz Büyükerşen ise Hatipoğlu’nun sözlerine sert çıktı ve “Zengin çocuk… Güldüm geçtim!” ifadesini kullandı.

İYİ Partili vekil ağzındaki baklayı çıkardı: AKP ve MHP’yi destekleyelim