İYİ Partili vekil ağzındaki baklayı çıkardı: AKP ve MHP’yi destekleyelim

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2023 Cuma 4:32 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2023 Cuma 9:37 pm

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu yerel seçimlerde AKP ve MHP ile ittifak yapılması gerektiğini savunarak “CHP’den sadece köstek gördük. Eskişehir’de hiçbir destek vermediler” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Millet İttifakı’nın yerel seçimlerde birlikte hareket edip etmeyeceği belirsizliğini korurken, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu sosyal medya hesabından partisinin ‘sağ partiler’le ittifak yapması gerektiğini CHP örneği ile savundu.

Hatipoğlu paylaşımında “CHP, zıt kutbu Saadet Partisi ile, AKP’den kopan DEVA Partisi, Gelecek Partisi ile seçim ittifakı yaptı. CHP’ye gönül vermiş milyonlarca seçmeninin muhalefetine rağmen, 37 vekilini kendisine zıt görüşlü partilere hediye etti. Peki soruyorum; İYİ Parti aynı tabandan milliyetçi-muhafazakar vatandaşlarımızın oy verdiği sağ partilerle ittifak neden yapmasın?” ifadesini kullandı.

Hatipoğlu’nun sözlerine Gelecek Partisi’nden destek geldi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok paylaşımı alıntılayıp “Sayın Genel Başkanımız @Ahmet_Davutoglu genel seçimlerde milliyetçi- muhafazakar bir ittifak için çok çaba sarfetti ama malesef olmadı, şimdi bunun sonuçlarını yaşıyoruz. İnşallah yerel seçimlerde aklı selim galip gelir” diye yazdı.

Hatipoğlu’na tepkiler de vardı. Gazeteci Sedat Bozkurt paylaşıma “Milletvekili olmuş ama meseleyi halen anlayamamış. İyi Parti’nin neden kurulduğunu bilmiyor olmaz degil mi? Milletvekili olduktan sonra siyaset öğrenecek sanırım. Kolay gelsin diyelim…” tepkisini gösterdi.

Akbelen katliamının uydu görüntüleri ortaya çıktı! Nükleer bomba atılmış gibi kapkara

‘CHP İLE HAREKET EDİLMESİNE KARŞIYIM, BU SADECE BENİM GÖRÜŞÜM DEĞİL’

Konuya dair T24’ten Eray Görgülü’ye de konuşan Hatipoğlu, İYİ Parti’nin CHP ile birlikte hareket etmesinden dolayı zarar gördüğünü düşündüğünü belirterek “Yaklaşan yerel seçimlerde partimizin CHP ile ortak hareket etmesine şahsi görüşüm olarak karşıyım. Bu sadece benim değil partimizin milletvekillerinin genel görüşü” dedi.

Hatipoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, partililerle yaptığı değerlendirmenin ardından alınacak karara uyacaklarını vurgularken, yerel seçimlerde AKP ve MHP’nin desteklenmesi gerektiğini savundu. Hatipoğlu, “Milletvekili olduğum ve yaşadığım şehir olan Eskişehir’den örnek vereyim. Belediye uzun yıllardır CHP’de. Şunu söylemeliyim; Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Hocamız Eskişehir’de çok büyük işler başardı. Ancak yaşı geldi 88’e. Yeni bir dönemde Eskişehir’e ne verebilir, alternatif yok mu? Bunlar can alıcı sorular” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu Akbelen’den ayrıldı, protestoculara gaz başladı

‘CHP’DEN SADECE KÖSTEK GÖRDÜK’

İYİ Parti olarak genel seçim kampanyasında CHP’den sadece köstek gördüklerini kaydeden Hatipoğlu, “Nobran tavırla karşılaştık her yerde, her alanda. Bize Eskişehir’de hiçbir destek vermediler ki biz onlara çok verdik. CHP-İYİ Parti iş birliğinde kaybeden hep biz oluyoruz. Bence artık bu bizim adımıza işlevsiz ortaklığa son verme zamanı geldi” diye konuştu.

‘MESELA ESKİŞEHİR’DE AKP-MHP DESTEKLENEBİLİR’

Eskişehir’de CHP ve AKP’nin yaklaşık 200’er bin oyu bulunduğunu kaydeden Hatipoğlu, “Belirleyici parti ise 90 bin ile İYİ Parti. Bu Türkiye’nin birçok bölgesinde de böyle. İYİ Parti hep kazananı belirleyecek durumda. Ben diyorum ki, CHP ile işbirliği tartışmaya açılabilir ve sağ partilerin oluşturduğu blok desteklenebilir. Bence, Eskişehir de mesela AKP-MHP desteklenebilir. Sonuç tartışmasız galibiyet olacaktır ve Eskişehir için de hayırlısı budur” dedi.

Akbelen’de ormanı kesen Limak’ın patronu doğal hayatı koruma derneği yöneticisi çıktı!

‘İTTİFAK OLMAZSA KENDİ ADAYLARIMIZI ÇIKARALIM’

Hatipoğlu, ittifak yapılmaması halinde ise İyi Parti’nin her yerde kendi adaylarını göstermesi gerektiğini savunarak, şunları söyledi: “Türkiye’nin her yerinde teşkilatımız yerli yerinde ve partimiz içinde kalibresi inanılmaz yüksek kadrolar mevcut. Bu da bir seçenek. Örneğin Eskişehir; belediyeciliği çok iyi bilen, pırıl pırıl partililerimiz mevcut. Yeter ki partimiz büyüsün güçlensin, tek düşüncem bu.”