İYİ Parti’den Cumhur’a yeşil ışık! “İttifak yapabiliriz”

Yayın tarihi: 19 Eylül 2023 Salı 10:44 am - Güncelleme: 19 Eylül 2023 Salı 12:05 pm

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir sağ parti ile belirli prensiplerde biz ittifak yapabiliriz. AKP, MHP olabilir” dedi.

Genel seçimlerin ardından partiler arasında kurulan ittifaklar da yerini belirsizliğe bırakırken, İYİ Parti’den yerel seçimler öncesinde dikkat çeken bir çıkış geldi.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, TV100 canlı yayınında yerel seçimlere ilişkin açıklama yaptı.

Hatipoğlu “Sayın Genel Başkanla dönem dönem bir araya geliyoruz ama bunun üzerinde çok fazla durmadık. Çünkü zaten aşikâr olan bir konunun tekrar tekrar gündeme gelmesi tartışılması bana enteresan geliyor. Türkiye’de böyle şeyler olabiliyor ise biz aynı tabandan olan partiler neden bir araya gelemiyoruz? Ben olsun diye söylemiyorum ama olmasını dillendirdiğim zaman insanlar neden bu kadar alınıyor veya tepki veriyor?” diye konuştu.

“AKP VE MHP İLE İTTİFAK YAPABİLİRİZ”

İttifakla ilgili Hatipoğlu “Biz Eskişehir’de de diğer illerde de seçim döneminde CHP’li beraber ittifak yaptığımız arkadaşlardan ciddi sıkıntılar yaşadık. Mesela Eskişehir’de ‘İYİ Parti milletvekili çıkaramıyor oyunuz boşuna gitmesin gelin CHP’ye oyunuz verin’ diye çalışmalar yapılmış. Ben kesinlikle Eskişehir’de CHP ile ittifak yapılması taraftarı değilim. Ama tabii ki bir sağ parti ile belirli prensiplerde biz ittifak yapabiliriz. AK Parti, MHP, Saadet Partisi olabilir” şeklinde konuştu.

Merdan Yanardağ: İYİ Parti kendisine verilen oylara millete ‘ihanet’ etmeye hazırlanıyor