İYİ Parti’den AKP’ye geçen başkan soruşturmadan kurtulamadı!

Yayın tarihi: 23 Ekim 2023 Pazartesi 7:12 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2023 Pazartesi 7:12 pm

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Millet İttifakı’nın oylarıyla Nazilli Belediye Başkanı olan ancak daha sonra AKP’ye geçen Kürşat Engin Özcan hakkında soruşturma izni verdi. Müfettiş incelemesinde Özcan’ın birçok usulsüzlüğe imza attığı öğrenildi.

İYİ Parti’den aday olup, Millet İttifakı’nın oylarıyla Aydın’ın Nazilli ilçesinin Belediye Başkanı olduktan sonra AKP saflarına katılan Kürşat Engin Özcan hakkında soruşturma izni verildi.

Sözcü’den Latif Sansür’ün haberine göre; belediyede yapılan müfettiş incelemesinde, Özcan’ın Nazilli’nin Revizyon İmar Planı’nı mevzuata aykırı, imar kirliliğine ve kentin siluetinin bozulmasına neden olacak şekilde değiştirme ve belediyeye ait arazilerin üzerindeki ürünleri bazı şahıslara ihalesiz verme gibi suçlamalarla soruşturmaya tabi olacağı öğrenildi. Ayrıca Özcan döneminin yanı sıra önceki döneme de yargı yolu göründü.

SORUŞTURMA İZNİNİ BAKAN YERLİKAYA VERDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya imzasıyla Başkan ve Meclis üyeleri ile iki bürokratın yargılanmasına izin veren yazısı adı geçenlere tebliğ edildi.

BAHÇE VE MERALAR İHALESİZ VERİLMİŞ

Geçtiğimiz günlerde seçildiği İYİ Partiden istifa ederek AKP’ye geçen Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile Emlak İstimlak Müdür Vekili Ali Dürge hakkında belediye arazileri üzerinde bulunan portakal, zeytin, ot gibi ürünleri ihale yapılmadan, rekabet şartları oluşturulmadan, tutanakla bazı kişilere verilmesi suçu işledikleri belirlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AKP’li Başkan Özcan’a görevli personele mobbing uygulama suçlamasına ise soruşturma izni vermedi.

SINIRSIZ TAKS, 10 KAT İZNİ VERİLMİŞ

İçişleri Bakanlığı müfettişleri geçtiğimiz yıl yaptıkları incelemede önceki dönemin MHP’li Belediye Başkanı ve halen MHP Aydın İl Başkanlığı yapan Haluk Alıcık ve Meclisi’nin ise Aralık 2013 tarihli oturumunda kentin siluetini bozan ve imar kirliliği yaratan kararı aldığını tespit etti. Meclis kararında mevzuata aykırı olarak en fazla yüzde 60 olması gereken arsa üzerindeki yapı kullanım alanının, (TAKS) serbest, kat sayısının ise 10’a yükseltilmesinin yasalara aykırı olduğuna ilişkin rapor tuttu. Raporda 2019 seçimlerinde göreve gelen Kürşat Engin Özcan ve meclisinin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın olumsuz görüşüne rağmen aynı yönde kararlar aldığı da raporda belirtildi.

İYİ Parti’den AKP’ye geçen başkan ilk icraatını gerçekleştirdi! Nazilli Belediyespor’u sattı

AKP’ye geçen başkana yurttaştan tepki! “Bizim oylarımız ne olacak, hakkımızı helal etmiyoruz”

İYİ Parti’den AKP’ye geçen başkan vatandaşları arayıp Erdoğan’ın mitingine çağırdı

İYİ Parti’den AKP’ye geçen belediye başkanının ilk işi ilçe takımını satmak oldu