İYİ Parti’den AKP’ye geçen belediye başkanının ilk işi ilçe takımını satmak oldu

Yayın tarihi: 12 Haziran 2023 Pazartesi 2:46 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2023 Pazartesi 5:56 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Millet İttifakı’nın oylarıyla İYİ Parti’den Nazilli Belediye Başkanı seçilip daha sonra AKP’ye geçen Kürşat Engin Özcan, ilçenin 2. Lig’de mücadele eden takımı Nazilli Belediyespor‘u satma kararı aldı. Nazilli’nin önceki dönem Belediye Başkanı ve MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, “Ben bu satışı şiddetle kınıyorum, karşı çıkıyorum” dedi.

Millet İttifakı seçmeninin oylarıyla 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Nazilli Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra AKP’ye geçen Kürşat Engin Özcan, ilçenin 1984’te kurulan ve günümüzde TFF 2. Lig’de mücadele eden profesyonel futbol takımı Nazilli Belediyespor’u satma kararı aldı.

Nazilli Belediyespor’u satış kararıyla ilgili ‘maddi yetersizlikleri’ gerekçe gösteren Özcan’a; takımın taraftarları, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ve MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık sert tepki gösterdi.

“GÖRÜŞMELER KAPALI KAPILAR ARDINDA YAPILIYOR”

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre; Kürşat Engin Özcan’ın, Nazilli Belediyespor’u Galatasaray’ın eski yöneticilerinden bir isme devredeceği ve anlaşmanın büyük ölçüde sağlandığı öğrenildi. Ancak Özcan’ın, 1984’te kurulan ve ilçenin köklü değerlerinden biri olan futbol kulübünün satışıyla ilgili görüşmeleri kapalı kapılar ardından yaptığı kaydedildi.

“NAZİLLİ HALKINA İHANETTİR”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Özcan’ın satış kararı ile ilgili Tele1.com.tr’den Egehan Erkün’e konuştu. Söz konusu satışı ‘Nazilli halkına ihanet’ olarak değerlendiren Bülbül, şu ifadeleri kullandı:

“Doğru bir tavır değil bu. Bir şeyi yönetmiyorsak elden çıkaralım mantığı bu. Yıllardan beri Nazilli’ye mal olmuş bu kulübü ticari amaçlarla satmak Nazilli halkına bir ihanettir. Satış işleminin iptali için ne gerekiyorsa yapacağız. Nazilli halkını ilgilendiren bir olayda, bu sözleşmenin ilk olarak şeffaf bir şekilde ortaya çıkarılması lazım. ‘Biz bu şartlarda satış yaptık’ denilmesi lazım. Sonrasındaki süreci değerlendireceğiz, iptali için gereken başvuruları yapacağız dedi. Her şey kapalı kapılar ardında cereyan ediyor. Bu açıklık Nazilli Belediye Başkanı tarafından sağlanamıyor. Gizli kapılar ardında neler konuşuluyor mutlaka çıkar ortaya. Hiçbir şey saklı kalmaz. Biz hemşehrilerimizi temsil eden takımımız için, Nazilli halkının menfaati için elimizden geleni yapacağız.

Kürşat Engin Özcan, Millet İttifakı’nın oylarıyla seçildikten sonra belediye başkanı olduktan sonra hiçbir süreçte bizlerle paydaş olmadı. Seçmen iradesini bir kenara itip, kendisine oy vermeyenlerle birlikte şu anda Nazilli’yi yönetmeye çalışıyor. Ama yönetemiyor. Nazilli’de yapılmış bir tane eseri yok. 5 yıla dayandık bir tane eser yok. 31 Mart 2024 seçimlerinde Nazilli gereken cevabı verecektir. Nazilli hesabını mutlaka soracak. ”

ÖZCAN’A ULAŞILAMIYOR

Tele1.com.tr’den Egehan Erkün’ün kulübün satışıyla ile ilgili aradığı ve mesaj gönderdiği Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, çağrılara yanıt vermedi.

Özcan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada satış kararını şu ifadelerle savunmuştu:

“Ortada Aydınspor örneği var. Değerli arkadaşlarımız konuşarak akıl veriyorlar ama Aydınspor düşerken bu aklı neden vermediler? Nazillispor’un, Aydınspor örneğini yaşamasını istemiyoruz. Belediyeler profesyonel futbol takımlarına herhangi bir isim adı altında para aktaramayacak. Şimdiye kadar para aktarımı oldu ama artık bir yasa mevcut. Buranın artık profesyonelleşmesi lazım. Yasa belediyelerin amatör kulüplere, altyapılara desteğine izin veriyor. Nazilli’de bu işi yapabilecek arkadaşlarımız varsa, buyursunlar, gelsinler. Hayali işlerle bana kimse gelmesin” ifadelerini kullandı.

TARAFTARLAR TEPKİLİ

Öte yandan Tele1.com.tr’ye konuşan Nazilli Belediyespor taraftarları satışla ilgili bilgi verilmemesi sebebiyle Özcan’ın süreci şeffaf bir şekilde yönetmediğini dile getirdi. Ayrıca taraftarlar, satış iddialarının gündeme geldiği ilk günden bu yana Özcan’ın “tepkileri umursamadığını ve işi oldubittiye getirmek istediğini” belirtti.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ALICIK: KINIYORUM

Nazilli’nin eski belediye başkanı ve MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık da söz konusu satışla ilgili Özcan’a geçtiğimiz hafta tepki gösterdi.

“Nazilli’nin bu işi kabullenmesinin imkanı yok. Bu iş çok su götürür” diyen Alıcık, “Esat abi 15 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde, ben de 10 yıllık Belediye Başkanlığı dönemimde şunu söyledik; Nazilli Belediyespor her zaman bizim gururumuzdur. Ben her zaman söylüyorum; Nazilli Belediyespor bizim evladımız. Nazilli’nin, şehrin takımı olan Nazilli Belediyespor’a sahip çıkması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“ELLERİMİZLE KAZIYARAK GELDİK”

Özcan’ın bu kararının bir sonraki yerel seçimleri etkileyeceğini söyleyen Alıcık, “Ben bu satışı şiddetle kınıyorum, karşı çıkıyorum. Her yerde de söylüyorum. Bu 2. Lig’e ellerimizle kazıya kazıya geldiğimiz bir noktada, kulübün satılması Nazilli halkı tarafından, sporseverler tarafından hoş karşılanmıyor diye düşünüyorum. Siyaseten bunu yapanlar sıkıntısını yaşar. Kulübümüzü sattırmamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” diye konuştu.

Nazilli’de iki dönem belediye başkanlığı yapan Haluk Alıcık, Cumhur İttifakı’nın adayı olduğu 2019 yerel seçimlerini Kürşat Engin Özcan’a kaybetmişti.

NAZİLLİ BELEDİYESPOR KULÜP TARİHİ

1984 yılında Yeni Nazillispor adıyla kurulan Nazilli Belediyespor, 1984-1992 yılları arasında 3. Türkiye Ligi’nde mücadele etti. 1991-1992 sezonunda şampiyon olarak 2. Türkiye Ligi’ne (şimdiki 1. Lig) yükselen Yeni Nazillispor, aynı sezon küme düşerek 1992-1993 sezonu sonunda 3. Türkiye Ligi’ne geri döndü.

Yeni Nazillispor Kulübü, 1998-1999 yılında 3. Türkiye Ligi’nde şampiyon olarak tekrar 2. Türkiye Ligi’ne (şimdiki 1. Lig) yükseldi. 2001-2002 Sezonunda 2. Lig’in kurulmasının üzerine bu lige düşerek burada mücadele etmeye başladı.

2006-2007 sezonuna kadar 2. Lig’de mücadele eden siyah inciler, 2006-2007 sezonunda 3. Lig’e düştü. Beş yıllık 3. Lig mücadelesinin ardından 2011-2012 sezonunda şampiyon olarak Spor Toto 2. Lig’e yükseldi. 2017-18 2. Lig Beyaz grupta yer alan Nazilli Belediyespor, grubunu 16. tamamlayarak 3. Lig’e düştü.

2018-2019 sezonunda 3. Lig 1. grupta yer alan Nazilli Belediyespor, 65 puan toplayarak grubunu 2. tamamladı ve play-off oynamaya hak kazandı. Play-off yarı finalinde elenen 2. Lig’e çıkma şansını kaybetti.

2020-21 3. Lig 2. grupta mücadele eden Nazilli Belediyespor Mesut Toros yönetiminde 63 puan toplayarak TFF 2. Lig’e şampiyon olarak yükseldi.

AKP’ye geçen başkana yurttaştan tepki! “Bizim oylarımız ne olacak, hakkımızı helal etmiyoruz”

İYİ Parti’den AKP’ye geçen başkan vatandaşları arayıp Erdoğan’ın mitingine çağırdı