İYİ Parti’den AKP’ye geçen başkan ilk icraatını gerçekleştirdi! Nazilli Belediyespor’u sattı

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 5:54 pm - Güncelleme: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 6:12 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Millet İttifakı’nın oyuyla seçilen, daha sonra İYİ Parti’den AKP’ye geçen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, halka ‘hizmet’ vaadinde bulunurken ilk icraatı ilçenin profesyonel futbol kulübünü satmak oldu. Özcan’ın satış kararı ilçede tepkiyle karşılandı.

Yerel seçimlerde Millet İttifakı’nın oylarıyla İYİ Parti’den Nazilli Belediye Başkanlığı’na seçilen Kürşat Engin Özcan, daha sonra AKP saflarına katıldı.

Rozetini AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taktığı Özcan, Nazilli’ye daha fazla hizmet edeceğini vadetmişti. Ancak Özkan’ın ilk icraatı 1984 yılında kurulan ve TFF 2. Lig’de mücadele eden profesyonel futbol kulübü Nazilli Belediyespor’u satmak oldu.

30 MİLYON TL’YE SATTI

Taraftarların tepkiyle karşıladığı devir işlemi bugün gerçekleşti. Özcan, 30 milyon TL karşılığında kulübü Denizlispor’un eski Başkanı Süleyman Urkay’a devretti. Kulübün SGK, vergi ve futbolculara olan 15 milyon TL civarında borcun Urkay tarafından ödeneceği bildirildi.

SÜRECİ ‘KEYFİ’ YÖNETTİ

Özcan, kulübün satış sürecini ‘şeffaf’ bir şekilde yönetmediği gerekçesiyle ilçe halkının tepkisini çekti.

Takımın ‘Alem Gençlik’ isimli taraftar platformu, Özcan’a karşı yaptıkları açıklamada “Sandıkta görüşeceğiz” mesajı verdi.

“SANDIKTA GÖRÜŞECEĞİZ”

Taraftar grubu, devir öncesinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İki taraf anlaşmış, sessiz sedasız kongre kararı alınmış. Kongre kararı kongre üyeleriyle, eski kulüp başkanları, eski yöneticiler, basın mensupları ve Nazillispor taraftarı ile paylaşılmamış, bütün bunlar yetmemiş gibi kongreye saatler kala 20 gün önceden yerel bir gazeteye verilen ilan ve ardı ardına yaptırılan haberler. Sizin yaptığınız şark kurnazlığından başka bir şey değil. Kendiniz çalıp kendiniz söylüyorsunuz. Camiayı yok sayıyor, ayıp ediyorsunuz. Satış işiniz bittiyse çıkın kamuoyuyla paylaşın. Nazillispor adına büyük bir utanç kaynağısınız.

Bu kulübe bu kadar kötülük yapmaya hakkınız yok. Devredilen borç tutarları arasında uçuk, tutarsız rakamlar var. Camianın aklını karıştırıyorsunuz. Kim Nazilli ve Nazillispor üzerinden rant sağlıyorsa, kimler bu kulübü bu hale düşürdüyse günü geldiğinde hesap sorulacak. Sandıkta görüşeceğiz. Nazilli Şehri ve Nazillispor Sevdalıları bunu unutmaz. Her şekilde karşısınızda olacaktır”

“HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”

Taraftar grubu satış sonrasında da şu açıklamayı yaptı:

“Nazilli’mizin değeri, markası Nazillispor’umuz satıldı. Bizler bu süreçte kulübümüzün satılmaması için elimizden gelen mücadeleyi gösterdik. Maalesef bu satışın önüne geçemedik. Bizim vicdanımız rahat. Bu süreçte kimin ne kadar Nazillisporlu olup olmadığını da gördük. Bu saatten sonra kulübü alan kişilere hayırlı olsun. İnşallah Nazillispor’umuzu en iyi şekilde yönetirler. Nazillispor bizim sevdamız. Armanın peşinden gidenlere, arma için bugüne kadar mücadele edenlere selam olsun. Kulübümüzü bu hale getirenlere, kulübümüzü satanlara da hakkımızı helal etmiyoruz.”

ÖZCAN KENDİNİ SAVUNMUŞTU

Özcan, satışla ilgili eleştirilerin yöneltildiği günlerde yaptığı basın açıklamasında kendisini şu ifadeler savunmuştu:

“Ortada Aydınspor örneği var. Değerli arkadaşlarımız konuşarak akıl veriyorlar ama Aydınspor düşerken bu aklı neden vermediler? Nazillispor’un, Aydınspor örneğini yaşamasını istemiyoruz. Belediyeler profesyonel futbol takımlarına herhangi bir isim adı altında para aktaramayacak. Şimdiye kadar para aktarımı oldu ama artık bir yasa mevcut. Buranın artık profesyonelleşmesi lazım. Yasa belediyelerin amatör kulüplere, altyapılara desteğine izin veriyor. Nazilli’de bu işi yapabilecek arkadaşlarımız varsa, buyursunlar, gelsinler. Hayali işlerle bana kimse gelmesin” ifadelerini kullandı.

BÜLBÜL ‘İHANET’ DEMİŞTİ

TELE1’den Egehan Erkün’e konuşan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Özcan’ın kararının ‘ilçeye ihanet’ olduğunu vurgulamıştı.

Bülbül, şunları söylemişti:

“Doğru bir tavır değil bu. Bir şeyi yönetmiyorsak elden çıkaralım mantığı bu. Yıllardan beri Nazilli’ye mal olmuş bu kulübü ticari amaçlarla satmak Nazilli halkına bir ihanettir.”

“NAZİLLİ HALKI HESABINI SORACAK”

“Kürşat Engin Özcan, Millet İttifakı’nın oylarıyla seçildikten sonra belediye başkanı olduktan sonra hiçbir süreçte bizlerle paydaş olmadı. Seçmen iradesini bir kenara itip, kendisine oy vermeyenlerle birlikte şu anda Nazilli’yi yönetmeye çalışıyor. Ama yönetemiyor. Nazilli’de yapılmış bir tane eseri yok. 5 yıla dayandık bir tane eser yok. 31 Mart 2024 seçimlerinde Nazilli gereken cevabı verecektir. Nazilli hesabını mutlaka soracak.”

İYİ Parti’den AKP’ye geçen belediye başkanının ilk işi ilçe takımını satmak oldu