İYİ Parti’de ‘Lütfü Türkkan’ istifası

Yayın tarihi: 9 Kasım 2021 Salı 3:25 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2021 Salı 3:53 pm

İYİ Parti Mardin İl Disiplin Kurulu üyesi Ali İhsan Uğurlu, “Şehit kardeşiyim” diyerek Lütfü Türkkan’a tepki gösterdi, partisinden istifa etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyaretinde grup başkanvekili Lütfü Türkkan, şehit ağabeyi Tahir Gümren’e küfretmesinin yankılar sürüyor. İYİ Parti’de konuyla ilgili bir istifa gerçekleşti.

İYİ Parti Mardin İl Disiplin Kurulu üyesi Ali İhsan Uğurlu, şehit yakınına küfretmesinin asla kabul edilemez olduğunu söyleyerek, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Uğurlu, şunları söyledi:

“Milletvekili Lütfü Türkkan ile şehit kardeşi arasında geçen tatsız, seviyesiz ve terbiye sınırlarını aşan diyalogdan dolayı bir şehit kardeşi olarak Lütfü Türkkan’ı kınıyorum. Mardin İYİ Parti teşkilatındaki tüm görevlerimden istifa ediyorum. Türk kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu karakter dışı, siyasete yakışmayan bir çirkin davranıştır. Şehidimizin emaneti olan yakınlarına ağza alınmayacak şekilde küfretme hadsizliği ve terbiyesizliği cesaretini gösteren hiçbir parti ve milletvekilini, aziz şehitlerimizin kanlarıyla kurulan Meclis’imizde görmek istemiyoruz.”

İYİ Parti Mardin İl Disiplin Kurulu üyesi Ali İhsan Uğurlu istifa etti

Lütfü Türkkan önce inkar etti, sonra özür diledi

Lütfü Türkkan’ın yanında bulunan kişi gözaltına alındı