Lütfü Türkkan önce inkar etti, sonra özür diledi

Yayın tarihi: 5 Kasım 2021 Cuma 6:08 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 11:11 am

Bingöl’de İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’e tepki gösteren ve şehit yakın olduğunu iddia eden bir kişiye Lütfü Türkkan küfür etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün de ziyaretler kapsamında Bingöl’e gitti. Polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, boynuna sarılarak dinlediği kişiye küfür etti.

ÖNCE REDDETTİ

Türkkan, yaşanan olayla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Provakasyon için gönderdiğiniz adamların oyunu bitmedi bir türlü. Bu kez de Akşener’e sosyal medyada küfür ettiği için ceza alan bir provokatöre bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüğüm halde bu kez ‘ağır küfür etti’ diye yayınlamışsınız” ifadelerini kullandı.

SONRA KABUL EDİP ÖZÜR DİLEDİ

Türkkan, ‘küfür’ ettiği anlara ilişkin videonun sosyal medyada tepki görmesinin ardından Twitter hesabından bir video yayınladı. Türkkan videoda, “O sıkıntılı durum sonucu hiç yapmamam gereken bir şey yapmışım. Hakaret etmişim, kötü sözler söylemişim. Bunlar hiç doğru olmayan, bana da hiç yakışmayan ifadeler, bunun da farkındayım. Bütün milletimizden özür diliyorum, kabulünü rica ediyorum.” diye konuştu.

Mahkeme karar verdi! TÜGVA’ya tahsis durduruldu