İsveç kararı sonrası Biden’dan Erdoğan’a çağrı

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2023 Salı 1:55 am - Güncelleme: 11 Temmuz 2023 Salı 1:55 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsveç’in NATO üyeliğine onay vermesinden memnuniyetini dile getiren ABD Başkanı Joe Biden, “Avrupa-Atlantik bölgesinde savunma ve caydırıcılığı geliştirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye ile birlikte çalışmaya hazırım” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile yaptığı görüşmenin ardından “Evet demeyiz” dediği İsveç’in NATO üyeliğine onay vermesi hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre Joe Biden, Recep Tayyip Erdoğan’ın, İsveç’in NATO’ya katılım protokolünü onaylamak üzere TBMM’ye iletme taahhüdü dahil Türkiye, İsveç ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından yayımlanan açıklamayı memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

“SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM”

“Avrupa-Atlantik bölgesinde savunma ve caydırıcılığı geliştirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye ile birlikte çalışmaya hazırım.” ifadesini kullanan Biden, İsveç’i NATO’nun 32. müttefiki olarak karşılamayı sabırsızlıkla beklediğini kaydetti.

Biden, Jens Stoltenberg’e de kararlı desteği için teşekkür etti.

Seçim bitti sözlerini unuttu! İsveç NATO’ya giriyor