Seçim bitti sözlerini unuttu! İsveç NATO’ya giriyor

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 10:35 pm - Güncelleme: 11 Temmuz 2023 Salı 12:34 am

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Evet demeyiz” dediği İsveç’in NATO üyeliğine onay verdiğini İsveç’in NATO üyeliğinin onay için TBMM’ye götüreceğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Jens Stoltenberg, Recep Tayyip Erdoğan’ın teröre destek verdiğini söylediği ve Kur’an-ı Kerim’in yakıldığı İsveç’in üyeliğine onay verdiğini duyurdu.

Stoltenberg, “Bugün varmış olduğumuz anlaşma geçtiğimiz yıl İspanya’da yaptığımız anlaşma ile aynı. Sayın Erdoğan İsveç’in üyeliğinin onaylanması konusunda kararı verdi. İsveç’in neler yapacağını anlaşmada yazıyor” dedi.

Öte yandan Türkiye’nin, İsveç’in NATO’ya Katılım Protokollerini TBMM’ye sevk edeceği ve onaylanması için yakın işbirliği içinde olacağı bildirildi.

“EVET DEMEYİZ” DEMİŞTİ

İsveç’te aşırı sağcı Sıkı Yön (Stras Kurs) Partisi lideri Rasmus Paludan, 21 Ocak 2023 tarihinde Stokholm’deki Türkiye Büyükelçiliği’nin önünde Kur’an-ı Kerim yakmış ve İsveç devleti de buna izin vermişti.

Erdoğan da, 1 Şubat 2023 tarihli AKP Grup Toplantısı’nda, “İsveç boşuna uğraşma. Sen, benim mukaddes kitabım Kur’an’ın yakılmasına, yırtılmasına ve senin koruma görevlilerinle birlikte yapılmasına müsaade ettiğin sürece biz sizin NATO’ya girmenize ‘Evet’ demeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Stockholm’de ayrıca Irak asıllı Salwan Momika da Kurban Bayramı’nın birinci günü 28 Haziran’da Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur’an-ı Kerim yakmıştı.

Erdoğan son olarak 7 Temmuz’da yaptığı konuşmada da “Türkiye, teröristlerin sokaklarında cirit attığı bir ülkeye nasıl güvenebilir? Türkiye, terörle arasına mesafe koymayanlara nasıl onay verebilir?” sözleriyle İsveç’in NATO üyeliğine karşı olduğunu ifade etmişti.

BRUNSON İÇİN DE “ALAMAZSINIZ” DEMİŞTİ

Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklanan Rahip Andrew Brunson hakkında 2016 yılında yaptığı konuşmada “Bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın” demişti.

Rahip Brunson 12 Ekim 2018’de serbest bırakılmıştı.

“TAM BİR AJAN TERÖRİST” DEDİĞİ DENİZ YÜCEL DE SERBEST BIRAKILMIŞTI

Erdoğan’ın dış politikada geri adım attığı konulardan biri de 14 Şubat 2017’de “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamalarından gözaltına alınıp 27 Şubat tarihinde tutuklanan Alman gazetesi Die Welt’in Alman ve Türk vatandaşı muhabiri Deniz Yücel olmuştu.

Erdoğan, Deniz Yücel hakkında, “Elimizde görüntüler, her şey var. Bu tam bir ajan terörist” ifadelerini kullanmış, Almanya’ya iadesine yönelik soruya da, “Hiçbir surette olmayacak, ben bu makamda olduğum sürece asla” şeklinde yanıt vermişti.

Deniz Yücel 16 Şubat 2018 tarihinde tahliye edilmişti.

NATO’nun ardından Beyaz Saray’dan da Türkiye’nin AB üyeliğine destek!