İstanbul dahil çok sayıda il için kuvvetli yağış uyarısı

Yayın tarihi: 4 Eylül 2023 Pazartesi 7:40 am - Güncelleme: 4 Eylül 2023 Pazartesi 7:42 am

Meteoroloji, İstanbul dahil çok sayıda il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İki il turuncu, dört il ise sarı kodla uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Eylül’e ilişkin hava durumu raporunu yayımladı, Ordu ve Samsun turuncu kodla uyarılırken, Amasya, Tokat, Çorum ve Sinop sarı kodla uyarıldı.

İstanbul’un da olduğu birçok il içinse kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapılırken yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlara tedbir çağrısı yapıldı.

MGM’nin uyarısı şöyle: “Son değerlendirmelere göre yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana ve Mersin çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Afyonkarahisar, Kütahya, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Birçok ili sel vurdu! Üç kişi öldü, bir bebek kayıp

SARI VE TURUNCU KOD NEDİR?

“Hava durumu potansiyel tehlikelidir” anlamını taşıyan “Sarı” kod ile “Meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı” uyarısı yapılıyor. “Turuncu” kod ise “hava durumunun tehlikeli” olduğu anlamına geliyor. Bu kod, “Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir” uyarısını içeriyor.

Troller sessiz! Samsun’da sel felaketi: Yol yarıldı arabalar içine düştü