İskoçya Başbakanı günler sonra Gazze’de mahsur kalan aile üyelerine kavuştu

Yayın tarihi: 5 Kasım 2023 Pazar 9:16 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2023 Pazar 9:16 pm

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Gazze’de mahsur kalan ailesinin evlerine döndüğünü duyurdu.

İskoçya Başkanı Hamza Yusuf’un Filistinli eşi Nadia El-Nakla’nın Gazze’de mahsur kalan anne ve babası günler sonra İskoçya’daki evlerine dönmeyi başardı.

Sosyal medya hesabında kayınvalidesi ve kayınpederinin de yer aldığı aile fotoğrafını paylaşan Yusuf, aile üyelerinin güvende olduklarını ve eve döndüklerini belirtmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

‘BARIŞ İÇİN SESİMİZİ YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Yusuf paylaşımında, “Elbette çok sevinçliyiz fakat kayınpederim, ‘Kalbim ikiye bölündü, kalbim annem, oğlum ve torunlarımla birlikte Gazze’de.’ dedi. Daha sonra bana onlara veda etmenin ne kadar zor olduğunu anlatırken ağladı. Ailenin tamamı onların İskoçya’ya geri dönmesinden çok memnun. Ancak düşüncelerimiz, ayrılamayan ve savaş bölgesinde sıkışıp kalanlarla birlikte. Barış için ve Gazze’de masum erkek, kadın ve çocukların öldürülmesini durdurmak için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Bu birkaç hafta travmatik oldu. Bunun Nadia ve ailem, özellikle de kayınvalidem üzerindeki etkisini size anlatamam. Eminim onlar da zaman içinde yaşadıklarını anlatacaklardır. Bu süreçte, mahremiyetlerine saygı gösterilmesini rica ediyoruz. Tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim” ifadesine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Hamza Yusuf, 9 Ekim’de eşinin İskoçya’da yaşayan annesi ve babasının, İsrail ve Gazze’deki gelişmeler sırasında kayınpederinin 92 yaşındaki hasta annesini ziyaret için Gazze’de bulunduklarını ve bölgede mahsur kaldıklarını belirtmişti.

İsraillilerin, kendilerine ülkeyi terk etmelerini söylediğini ancak ülkeden çıkmalarının mümkün olmadığını dile getiren Yusuf, İngiltere Dışişleri Bakanlığının güvenli geçiş garantisi veremeyeceğini kaydetmişti.

Yusuf, 3 Kasım’da yaptığı yazılı açıklamada, eşinin anne ve babasının Refah Sınır Kapısı’ndan Mısır’a girerek Gazze’den çıktığını duyurmuştu.

İskoçya Başbakanı’nın mahsur kalan ailesi günler sonra Gazze’den çıktı

İskoçya Başbakanı ailesine ulaşamıyor: ‘Artık yeter’ demek için daha kaç çocuk ölmeli?