İskoçya Başbakanı ailesine ulaşamıyor: ‘Artık yeter’ demek için daha kaç çocuk ölmeli?

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 9:42 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 9:55 pm

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, Gazze’de üç haftadır mahsur olan ailesine ulaşamadığını açıkladı. Yusuf “Dünyanın artık yeter demesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?” diye isyan etti.

İsrail’in bugün ağır bombardımanı başlattığı Gazze’de iletişim ve internet tamamen kesilirken, kayınvalidesi ile kayınpederi kentte mahsur olan İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, X (Twitter) hesabından isyan etti.

Ailesine ulaşamadığını söyleyen Yusuf, şunları yazdı:

“Gazze yoğun bombardıman altında. Telekomünikasyon kesildi. Yaklaşık 3 haftadır bu savaş bölgesinde mahsur kalan ailemize ulaşamıyoruz. Sadece gece hayatta kalmaları için dua edebiliriz. Dünyanın artık yeter demesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?”

İSRAİL, GAZZE’YE ‘GÖRÜLMEMİŞ’ BOMBARDIMAN BAŞLATTI

İsrail akşam saatlerinde Gazze’ye ağır bombardıman başlattı. Bombardımana Gazze Şeridi’ndeki Kassam Tugayları’nın İsrail şehirlerine ve hedeflerine çok sayıda füze atarak yanıt verildiği belirtildi.

Gazze’deki hükümet, bölge genelinde internet ve iletişimin kesildiğini açıkladı.

Bölgedeki NTV muhabiri Osman Terkan saldırı için “Gazze şu ana kadar hiç görülmemiş bir bombardıman altında. Gece aydınlandı” ifadesini kullandı.

AA muhabiri bölgede olağan dışı yoğun bir hareketlilik olduğunu belirtti.

NE OLMUŞTU?

Hamza Yusuf, 9 Ekim’de, eşinin İskoçya’da yaşayan annesi ve babasının, İsrail ve Gazze’deki gelişmeler sırasında kayınpederinin 92 yaşındaki hasta annesini ziyaret için Gazze’de bulunduklarını ve bölgede mahsur kaldıklarını belirtmişti.

İsraillilerin, kendilerine ülkeyi terk etmelerini söylediğini ancak ülkeden çıkmalarının mümkün olmadığını ifade eden Yusuf, İngiltere Dışişleri Bakanlığının güvenli geçiş garantisi veremeyeceğini kaydetmişti.

Yusuf’un, Gazze’de mahsur kalan kayınvalidesi Elizabeth El-Nakla, 13 Ekim’de paylaştığı videoda, gözyaşlarına hakim olamamış ve “İnsanlık nerede? Dünyanın neresinde insanların kalbi var da bu çağda buna izin veriyor?” ifadelerini kullanmıştı.

İsrail: Bu gece operasyonları genişletiyoruz, Gazze halkı güneye gitsin

İsrail-Hamas savaşında 21. gün! İsrail’den Gazze’ye ‘görülmemiş’ bombardıman