İskoçya Başbakanı’nın mahsur kalan ailesi günler sonra Gazze’den çıktı

Yayın tarihi: 3 Kasım 2023 Cuma 3:52 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2023 Cuma 3:53 pm

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf’un Gazze’de mahsur kalan ailesi günler sonra kentten çıkmayı başardı. Haberi Yusuf sosyal medyadan duyurdu.

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf’un kayınpederi ve kayınvalidesi, savaşın patlak vermesiyle mahsur kaldıkları Gazze’den günler sonra çıkmayı başardı.

Yusuf, 7 Ekim’de savaşın başlamasının ardından yaptığı açıklamada, Filistinli eşi Nadia El-Nakla’nın İskoçya’da yaşayan anne babasının, kayınpederinin 92 yaşındaki hasta annesini ziyaret için Gazze’de bulunduklarını açıklamıştı. İskoçya Başbakanı, Gazze’den çıkamayan kayınvalidesi ve kayınpederinin hayatta kalıp kalamayacağı endişesini taşıdıklarını belirtmişti.

Yusuf’un kayınvalidesi Elizabeth El-Nakla da, Gazze’de çektiği videoda “İnsanlık nerede?” diyerek gözyaşı dökmüştü. El-Nakla, “Bu benim son videom olacak. Gazze’den herkes bizim olduğumuz yere doğru ilerliyor. Bir milyon insan. Yiyecek yok, su yok. Allah yardımcımız olsun. Hoşça kalın” ifadelerini kullanmıştı.

İskoçya Başbakanı ailesine ulaşamıyor: ‘Artık yeter’ demek için daha kaç çocuk ölmeli?

REFAH’TAN ÇIKTILAR: DÜŞÜNCELERİMİZ HALA ACI ÇEKEN İNSANLARLA

İngiliz Telegraph gazetesi, İskoçya Başbakanı’nın kayınpederi ve kayınvalidesinin Mısır’ın Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze’den çıktığını aktardı.

Haberi sosyal medya hesabından paylaşan Yusuf “Nadia’nın ailesinin Gazze’den ayrılabilmesi bizi çok rahatlattı. Geçtiğimiz birkaç haftadaki teselli mesajları için herkese teşekkür ediyoruz. Düşüncelerimiz Gazze’den ayrılamayan ve hâlâ acı çeken insanlarladır. Barış için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

İskoçya Başbakanı’nın Gazze’de mahsur kayınvalidesi gözyaşlarıyla anlattı: Hoşça kalın!

İskoçya Başbakanı: Kayınvalidemle kayınpederim Gazze’de mahsur