İradesi çalınan ilçeden iktidara tokat gibi yanıt!

Yayın tarihi: 1 Nisan 2024 Pazartesi 4:20 am - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 3:05 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Millet İttifakı’nın oylarıyla İYİ Parti’den Nazilli Belediye başkanlığına seçilen ancak daha sonra AKP’ye katılan Kürşat Engin Özcan’a ilçede tepki yağmıştı. İradesi çalınan Nazilli halkı, 31 Mart’ta kararını verdi. CHP’nin adayı Ertuğrul Tetik, AKP’li rakibine açık ara fark atarak seçimin kazananı oldu.

Türkiye, 14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilen ve iktidarın zaferiyle sonuçlanan genel seçimlerin ardından, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere odaklanmıştı.

İktidar, ülkedeki ekonomik koşullar nedeniyle yoğun eleştirilerin gölgesinde girdiği yerel seçimlerde büyük bir hüsran yaşadı.

Ana muhalefet partisi CHP, resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye genelinde yüzde 37.66 oranında oy alarak birinci parti konumuna yükselirken, AKP ise uzun bir ara sonrası ikinci sıraya geriledi.

EGE’DE CHP RÜZGARI ESTİ

Anadolu Ajansı’nın henüz kesinleşmemiş verilerine göre CHP; İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ta seçimin galibi oldu. CHP, 2019’da kazandığı belediyeleri korumasının yanı sıra, AKP’nin elindeki belediyeleri de kazanarak yerel seçim sürecini Ege Bölgesi’nde kayıp vermeden tamamladı.

Erdoğan’ın mitingine ‘mavi bereliler’ damga vurdu! Ayrıntılara TELE1 ulaştı

AKP’YE BİR DARBE DE NAZİLLİ’DEN

2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın oylarıyla İYİ Parti’den Nazilli Belediye Başkanı olarak seçilen Kürşat Engin Özcan, AKP’ye katılma kararı aldığı için büyük tepkiyle karşı karşıya kalmıştı.

Erdoğan, Özcan’ın AKP’ye katılması sonrasında iktidarda olduğu süre boyunca ilk kez Nazilli’ye gelmiş ve burada yaptığı mitingle seçmenlere hitap etmişti. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Nazilli halkından oy talebini dile getirmişti.

Erdoğan’ın 4 Şubat 2023 tarihindeki Nazilli mitingi. (Fotoğraf: Egehan Erkün)

AKP’YE GEÇEN ADAYIN HEVESİ KURSAĞINDA KALDI

AKP rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taktığı Kürşat Engin Özcan, adayların belirlenme sürecinde büyük hayal kırıklığı yaşamıştı.

Nazilli’de Özcan yerine daha önce ilçede belediye başkanlığı yapmış olan Esat Ergüler AKP’nin adayı oldu. Özcan, bu süreçte yaşadığı hayal kırıklığına rağmen Ergüler’e desteğini açıklayarak, AKP’nin saha çalışmalarında aktif rol almıştı.

İYİ Parti’den AKP’ye geçen başkan ilk icraatını gerçekleştirdi! Nazilli Belediyespor’u sattı

İRADESİ ÇALINAN NAZİLLİ KARARINI VERDİ

İYİ Parti, daha önce Millet İttifakı çatısı altında kazandığı Nazilli’de bu seçimlerde tek başına yarışma kararı aldı. CHP’de de ilçede doktorluk yapan Ertuğrul Tetik aday gösterildi.

Yerel kaynaklar, anketlerde AKP’nin önde olduğu bilgisini paylaşırken, iktidara bir darbe de Nazilli’den geldi.

AA’nın aktardığı resmi olmayan sonuçlara göre, CHP’li Ertuğrul Tetik AKP’li rakibine açık ara fark atarak yarışın galibi oldu. CHP’li Tetik yüzde 48.90 oranında oy alırken, AKP’li Ergüler ise yüzde 33.25’te kaldı.

Tetik’in zaferi, ilçede büyük bir coşkuyla kutlandı.

İYİ PARTİ DE ERİDİ

Öte yandan İYİ Parti’nin Nazilli’deki oylarında da büyük düşüş gözlendi. Akşener’in ‘hür ve müstakil’ kararıyla seçime dahil olan adayı Cüneyt Korkmaz, 5.17 oranında oy aldı.

Nazilli’de partilerin aldığı oy oranları şu şekilde:

Veri kaynağı: Anadolu Ajansı

 

İYİ Partili adayın aracı kurşunlandı! Emniyet soruşturma başlattı

İYİ Parti’den AKP’ye geçen belediye başkanının ilk işi ilçe takımını satmak oldu

 

 

Kaynak: TELE1