Erdoğan’ın mitingine ‘mavi bereliler’ damga vurdu! Ayrıntılara TELE1 ulaştı

Yayın tarihi: 4 Şubat 2023 Cumartesi 9:50 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2023 Cumartesi 10:13 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nazilli’de gerçekleştirdiği mitinge ‘mavi bereli işçiler’ damgasını vurdu. İşçilerin, Uğur Şirketler Grubu’na ait fabrikada çalıştığı, bereleri ise şirketin ‘reklamımız olsun’ diyerek dağıttığı ortaya çıktı. Türk Metal Sendikası üyesi işçiler, mitinge gitmeleri için amirlerinden baskı gördüklerini iddia ederken, bazı işçilerin ise kendi isteğiyle mitinge katıldığı öğrenildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti’den istifa edip AKP’ye katılan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın daveti üzerine bugün ilçede miting gerçekleştirdi. Erdoğan’ın mitingini Tele1.com.tr’den Egehan Erkün takip etti. Cumhurbaşkanlığı’na ait otobüs üzerinden halka seslenen Erdoğan’a kabinedeki bakanlar da eşlik etti.

Konuşmasında muhalefeti hedef alan Erdoğan, AK Gençlik tarafından dün kent meydanına asılan ve Altılı Masa’yı terör ile ilişkilendirdiği için muhalefetin tepkisine neden olan pankartı övdü. Erdoğan, “Karşımda bir pankart var. Ne demişler? Önce Yassıada’da şimdi masada… Yalnız orada bir yanlışlık var altısı bir arada demişler. Değil yedisi bir arada. Biri de masanın altında, şimdi oldu. Efeler oyunu bozmaya hazır mıyız” ifadelerini kullandı.

“Bunlara öyle bir çakalım ki” diyen Erdoğan’a muhalefetten tepki!

MİTİNGE MAVİ BERELİ KALABALIK DAMGA VURDU

Miting alanının büyük bir kısmında Uğur Derin Dondurucu fabrikasında çalışan mavi bereli işçilerinin yer alması ise dikkat çekti. Tele1.com.tr’den Egehan Erkün’e konuşan Türk Metal Sendikası üyesi Uğur Soğutma işçileri, mitinge gitmeleri için amirleri tarafından baskıya maruz kaldıklarını iddia etti. Bazı işçilerin ise mitinge kendi isteğiyle katıldığı öğrenildi.

FABRİKA ‘REKLAM’ İÇİN BERE DAĞITTI

Mitinge saatler öncesinde götürülen işçiler, üzerinde şirket logosunun yer aldığı mavi berelerle alanda Erdoğan’ı bekledi. İşçiler, berelerin miting için fabrikada dağıtıldığını ve kendilerine, “Mitingde takın reklamımız olur” denildiğini öne sürdü. Öte yandan işçiler; Uğur Soğutma’nın, bereleri FETÖ soruşturmasının ardından iktidara ‘şirin’ gözükmek için dağıttığını ifade etti.

ERDOĞAN’A PANKARTLI KARŞILAMA

Uğur Şirketler Grubu, bere uygulamasının yanı sıra ziyaret öncesinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan için kent meydanına dev bir pankart astırdı. Pankartta, “Sayın Cumhurbaşkanımız Nazilli’mize hoş geldiniz” ifadeleri yer aldı.

FETÖ SORUŞTURMASINDA KAYYUM ATANDI

Uğur Şirketler Grubu’na, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik gerçekleştirilen soruşturma kapsamında 2017 yılında kayyum atanmıştı. İlçede 60 yıldır faaliyet gösteren fabrikada 2 binin üzerinde işçi çalışırken, kayyum kararı 2019 yılında kaldırıldı.

TEPKİ ÇEKEN PANKARTA ERDOĞAN VE NEBATİ’DEN ÖVGÜ

Nazilli’de AK Gençlik tarafından Erdoğan’ın miting yapacağı meydandaki bir binaya asılan pankart tepkilere neden olmuştu. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, dün akşam saatlerinde pankart önünde yaptığı açıklamada, “Bu pankart derhal kaldırılmalıdır” diyerek, suç duyurusunda bulunduğunu söylemişti.

Bugün ilçeye gelen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, muhalefete ‘terörle iş birliği’ imasında bulunulan pankartı övdü.

Erdoğan, “Karşımda bir pankart var. Ne demişler? Önce Yassıada’da şimdi masada… Yalnız orada bir yanlışlık var altısı bir arada demişler. Değil yedisi bir arada. Biri de masanın altında, şimdi oldu. Efeler oyunu bozmaya hazır mıyız” ifadelerini kullandı.

CHP’den AKP’nin provokatif pankartına suç duyurusu

Erdoğan’dan önce halka hitap eden Bakan Nebati ise pankartla ilgili şunları söyledi: “Bu Altılı Masa var ya… Ne güzel demişler. Onlar Yassıada’da, şimdi masada, altısı bir arada. Biri de masanın altında. Oyunu bozalım artık efem…”

ERDOĞAN YİNE ŞARKI SÖYLEDİ

Bilecik’te önceki hafta Cengiz Kurtoğlu’nun ‘Duyanlara Duymayanlara’ isimli şarkısını seslendiren ve sosyal medyanın gündemine oturan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şarkıyı Nazilli’de de söyledi.