İmamoğlu: Önümüzdeki seçimlerde onları hıçkıra hıçkıra ağlatacağız

Yayın tarihi: 1 Haziran 2022 Çarşamba 3:11 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2022 Çarşamba 3:58 pm

Siyasi yasak ve hapis istemiyle yargılandığı davaya ilişkin konuşan İmamoğlu “Kaos peşindeler ama böyle bir şeyi asla başaramayacaklar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret iddiasıyla yargılandığı davada bugün karar çıkmadı. Dava duruşması 21 Eylül’e ertelendi.

İBB Başkanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve  CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile Saraçhane’de davaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davanın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile kendisi arasında olduğunu belirten İmamoğlu “Seçimi kaybedince hüngür hüngür ağladığını söylemişti. Bu kadar hırslı, sulugöz birisi… Bir İçişler Bakanı, seçimle yönetim değişince neden ağlar? Neyi kaybetti de ağladı? Herkesin bunu düşünmesi, anlaması lazım. Alıştılar ağlamaya, önümüzdeki seçimlerde onları hıçkıra hıçkıra ağlatacağız” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu davasında karar çıkmadı

‘YARGIYI SİLAH GİBİ KULLANMA GELENEĞİ’

İmamoğlu, şu açıklamaları yaptı:

“Bu davada 4 yıla kadar hapsim ve siyasi yasaklı olmam istendi. Öncelikle şunu ifade edeyim, hukukun bu şekilde bir mahkemeyi açıyor olması bile bir talihsizlik. Uzun zamandır muhalefeti bastırmak için yargıyı silah gibi kullanma geleneği oluştu. Kullanılan tek kişi de ben değilim. Gezi davasında yıllarca hapis cezası verilmiş insanlar var yine il başkanımız Canan Kaftancıoğlu davası var…

‘KAOS PEŞİNDELER’

Ana muhalefet partisi Genel Başkanına linç girişiminde bulunan insanlara verilen hapis cezalarıyla bu davaları kıyaslıyoruz. Yapılanların tek amacı toplumu germek. Bu yapılanları iktidarın şu an mevcuttaki siyasi kadroları bile yaptıklarını anlamakta güçlük çekiyorlar. Bunların hiçbirisi siyaset anlamında da mana teşkil etmiyor. Görüyoruz ki Türkiye’de ne yazık ki hukuk herkese eşit değil. Birilerine her türlü hakaret serbest. Aslında kaos yaratma çabası içerisindeler. Bu kaosu yaratmak için de ellerinden geleni yapıyorlar. Topluma korku salmaya çalışıyorlar. Kendilerine karşı olan insanları bertaraf etme çabası içerisindeler… Ama çok beklerler böyle bir şeyi asla başaramayacaklar…

‘İÇİŞLERİ BAKANI NEDEN AĞLAR?’

Kendinizi hırpaladığınız İstanbul seçimlerinin 3 yıl geçmiş durumda. Kendi içinizdeki insanlar bile seçimi iptal etmenin ne kadar yanlış olduğunu söylemesine rağmen aynı akla devam ediyorsunuz. İçişleri Bakanı, seçimi tersine çevirmek için elinden geleni yapan birisiydi. Seçimi kaybedince hüngür hüngür ağladığını söyleyen biriydi. Bu kadar hırslı, sulugöz birisi… Bir İçişler Bakanı, seçimle yönetim değişince neden ağlar? Neyi kaybetti de ağladı? Herkesin bunu düşünmesi, anlaması lazım. Alıştılar ağlamaya, önümüzdeki seçimlerde onları hıçkıra hıçkıra ağlatacağız.”

‘BU HAMLELER İNANCIMIZI ARTIRIYOR’

YSK’yı ve yargıyı istismar etmeyi bırakın. Yapılan bütün bu hamleler bizim dayanma gücümüzü büyütüyor. Bizim inancımızı artıyor. Toplumla bağımızı güçlendiriyor, sizin gerçek yüzünüzü daha çok ortaya çıkarıyor. Gönül bunu arzu etmez. Etik kuralları olan bir mücadele verelim isteriz ama siz bunu istemiyorsunuz. Keşke öyle bir alan oluşsa ve doğru düzgün süreçleri konuşabiliyor olsak. Tek derdiniz ekonomiyi, yolsuzlukları unutturmak. Çocuklarımızın, gençlerimizin kaygılarını unutturmak. Daha fazla omuz omuza vereceğiz. Önümüzdeki yıl genel seçime her birimiz bir nefer olarak çalışmaya devam edeceğiz. Yeni elitler, yeni bir avuç insanlar yaratmadan adil bir süreci var etmek için bunu yapacağız.

Erdoğan’dan ‘sürtük’ hakareti

‘FEDA EDİLECEK BİR TEK İMAMOĞLU’MUZ BİR TEK KAFTANCIOĞLU’MUZ YOK’

Davaya ilişkin CHP’li isimler şunları söyledi:

CHP’li Seyit Torun: Bugün yargı sopası kullanılarak bir şekilde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza karşı bir hukuk mücadelesi başladı. Bugün istanbul İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 100’ü üzerinde müfettiş var. Üç yıldır inceliyorlar bir şey bulamadıkça ekrem imamoğlu’nu nasıl gözden düşürebiliriz çabasına girdiler. Başkanımız 16 milyon İstanbullu’nun hakkını 16 milyon İstanbulluya veriyor ve bu Saraydakileri rahatsız ediyor. Ekrem İmamoğlu dimdik ayaktadır. Arkasında 16 milyon İstanbullu vardır.

CHP’li Engin Özkoç: Bugün Anadolu Adliyesi’nde ertelenen davada İstanbul’un iki kez seçtiği imamoğlu değil İstanbul seçmeninin iradesi yargılanıyor. Saray iktidarına iki önemli tavsiyem var. Birincisi yargının üzerinden ellerinizi çekin. İkincisi belediye başkanlarımızla mücadelenizi bırakıp asıl görevinize dönün.

CHP’li Engin Altay: Feda edilecek bir tek Ekrem İmamoğlu’muz, bir tek Canan Kaftancıoğlu’muz yoktur. Maalesef yargının siyasetin vesayeti altına girmesi ve yargı mensuplarının sarayla vicdanları arasında kalması bizi üzmektedir. Buradan saraya seslenmek isterim: Yargı üzerinden elini çek, bir hesabın varsa biz meydandayız gel bizimle hesaplaş.