Erdoğan’dan ‘sürtük’ hakareti

Yayın tarihi: 1 Haziran 2022 Çarşamba 12:34 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2022 Çarşamba 2:38 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan Gezi Direnişi’ni hedef alarak “9 yıl önce ağaç bahanesi ile çakılan kıvılcım bir anda bir kalkışmaya dönüştü. Bu eşkıyalar, bu teröristler adeta camilerin içini pisletti. Bunlar böyle, bunlar sürtük.” diyerek hakaret etti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Erdoğan’a cevap vererek ‘Ya sen?’ dedi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Gezi anması yapan TİP Milletvekilleri Sera Kadıgil, Ahmet Şık ve Genel Başkan Erkan Baş’ı hedef alan Erdoğan “Siyasetçi kılıklı provokatörler yaptıklarını terbiyesizliğin hesabını hukuka verecektir. Bu ne densizliktir. Sen vekil olsan ne yazar? Gelip de Şehitler Köprüsü’nde böyle bir pankartı polise rağmen asamazsın. Astırtmazlar. Ne oldu? Asamadın.” dedi.

TİP’li vekillerden köprüde Gezi eylemi: Her yer Taksim her yer direniş

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“TBMM Komisyon ve Genel Kurul faaliyetlerinde sizlere rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. Yasama çalışmaları için her birinize teşekkür ediyorum. Milletimizin her bir ferdine kulak veren, derdiyle dertlenen samimi çalışmalarınızı takdir ediyorum.

Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri’nin toplu açılışlarını yaptık. Aydın Söke’de ülkemizin en büyük kağıt fabrikasını hizmete açtık. Giresun’da afet konutlarını hak sahibine teslim ettik. 1915 Çanakkale Köprüsü’nü hizmete sunduk. Malatya çevre yolunu canlı bağlantıyla hizmete açtık. İdlib’te ve diğer güvenli bölgelerde yapımına başladığımız 57 bin briket evinin açılışına mesajla katıldık.

ÇEVRE KURULUŞLARINI HEDEF ALDI

Atatürk Havalimanı bölgesine 345 bin fidan dikiyoruz. 350 yaşında bir zeytin ağacının dikimini yaptık. Oraya farklı bir onur kazandırıyoruz. 560 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu program Bay Kemal dikkat et, ‘Zulüm 1453’te başladı’ dediniz. Dünyanın hiçbir yerinde bir şehre böyle bir yeşil alan kazandırılması projesine karşı çıkacak aklı başında tek bir kişi bulamazsınız. Ülkemizde birileri Böyle bir hizmeti dahi siyasi husumet aracı haline getirecek kadar akıllarını kaybetmişlerdir. İşi çevrenin korunmasını savunmak olan pek çok kuruluş var. Bunlar çevrecilik adına bizim yaptığımız her projede karşımıza dikilmişlerdir.

“BİZDEN DAHA SAMİMİ ÇEVRECİ YOKTUR”

Beklerdik ki aynı çevreler Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesinde yanımızda olsun. Millet bahçesi tartışmalarında bırakın eylemi en küçük ses çıktığını duydunuz mu? Duyamazsınız. Bunların derdi çevre, ağaç değil. Bu ülkede bizden daha samimi çevreci de yoktur. Önümüzdeki yıl fethin 570. yıldönümü törenlerini Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin tamamlanan kısımları üzerinde yaparak bu kifayetsiz muhterislere hakkettikleri cevabı bir kez daha vereceğiz.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın ortak yayınını özetledi: İftira, küfür, hakaret, riya ve beddua

GEZİ’YE KATILANLARA ‘SÜRTÜK’ DEDİ

9 yıl önce ağaç bahanesi ile çakılan kıvılcım bir anda bir kalkışmaya dönüştü. Bu eşkıyalar, bu teröristler adeta camilerin içini pisletti. Bunlar böyle, bunlar sürtük. Bunlar için ulu mabet nedir, ne değildir, böyle bir şey yok. Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu biz zaten biliyoruz. Bay Kemal oradaydı. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber çünkü kendileri de terör sevici. Bunlardan bu vatana ve bu millete hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerdir.

 

SERA KADIGÜL, AHMET ŞIK VE ERKAN BAŞ’I HEDEF ALDI

Dün köprüye çıkıp polislere hakaret edip pankart asmaya çalışan tipler bunun somut örnekleridir. Siyasetçi kılıklı provokatörler yaptıklarını terbiyesizliğin hesabını hukuka verecektir. Bu ne densizliktir. Sen vekil olsan ne yazar? Gelip de Şehitler Köprüsü’nde böyle bir pankartı polise rağmen asamazsın. Astırtmazlar. Ne oldu? Asamadın. Kültür sanat konusunda ülkemize bizden daha çok hizmet getiren kimse olmadığına yürekten inanıyoruz. Gezi olaylarının planlı bir kalkışma olduğunu boşuna söylemiyoruz. Boğuştuğumuz pek çok sorunun başlangıç noktası Gezi olaylarıdır.

CANAN KAFTANCIOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A YANIT

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ” bu teröristler adeta camilerin içini pisletti. Bunlar böyle, bunlar sürtük “sözlerine cevap veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “Ya sen?” diyerek cevap verdi.

ALİ MAHİR BAŞARIR: HİÇ UTANMADINIZ MI?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan’a tepki gösterdi. Başarır, şu ifadeleri kullandı:

“Bu ülkede AK Parti gelene kadar ‘kadın’ kelimesinin adı yoktu” diyenler,
AKP’nin kadın milletvekilleri,
AKP’de görev alan, gönül veren kadınlar!

Genel Başkanınız Erdoğan’ın kullandığı “Sürtük” kelimesinden, utanç verici bu çirkin ifadeden hiç rahatsız olmadınız mı?

SÜRTÜK NE DEMEK?

TDK’ya göre sürtük.” Vaktini çok gezerek geçiren, evinde oturmayan kadın (isim)” ” Aynı anda birden fazla kişiyle gönül eğlendiren kadın (isim) “Hayat kadını (kaba konuşmada)” anlamına gelmektedir.