İmamoğlu: Zamanları bitti tıpış tıpış evlerine yollayacağız

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 1:25 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 2:58 pm

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu mitingilerine devam ediyor. Dün Ağrı ve Van’da Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na eşlik eden Ekrem İmamoğlu, daha sonra Batman’da miting yaptı.

İmamoğlu dünkü mitingilerinin ardından bugün Adıyaman’ın Kahta ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

KAHTA 2018 SEÇİM SONUÇLARI

Kahta’da 2018 yılında gerçekleştirilen son genel seçimde Cumhur İttiffakı 72.8, Millet İttifakı yüzde 7.2 oranında oy aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 80, Selahattin Demirtaş yüzde 10.6, Muharrem İnce 6.9, Temel Karamollaoğlu yüzde 1.2, Meral Akşener ise yüzde 1.1 oranında oy aldı.

Partilerin oy dağılımı ise şöyle oldu: AKP (67.4), HDP (16.0), MHP (5.5), HÜDA PAR (3.8), CHP (2.9), Diğer (4.5)

KAHTA’DA İMAMOĞLU COŞKUSU

İmamoğlu’nun Kahta mitingine coşkulu bir kalabalık sahne oldu. İmamoğlu, Kahtalı yurttaşlar tarafından sloganlar eşliğinde karşılandı.

Coşkulu karşılamanın ardından kürsüye gelen İmamoğlu vatandaşlara hitap ediyor.

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Hepimize geçmiş olsun. Depremde kaybettiğimiz canlara rahmet olsun. Kalanlara, sizlere şifa diliyorum. Büyük bir sorun yumağı içinde olsak da umudunuzu kaybetmeyin. Size söz milletçe ayağa kalkacağız. Deprem bölgesinin bütün yaralarını hep birlikte biz saracağız. Ağır bir ekonomik kriz var. Bu seçim milletimizin dertlerine çare bulma seçimi olmak zorunda. Hep kendimize ‘Türkiye ne oldu da krizler sıkıntıların yaşandığı memleket oldu’ diye sorarız. Tek bir yanıtı var. Bu iktidar dönemine bakmak lazım. Hatırlayın her dönemine bir isim koydu. İlk dönemine çıraklık dedi. Kalfalık ve ustalık da dediler hatırlayın. 2018’de de şahlanış dönemi dediler. Allah var en iyi, en bereketli, en müreffeh dönemi çıraklık dönemi. Çıraklık dönemi bir kişiye mahsus. Devlet çıraklık yapmaz. O kişi ve bir avuç insan çıraklık döneminden bu güne geldi. Yani ilk dönemleri bundan 15-20 yıl önce eksikleri olmasına rağmen doğruları yaptılar. Ama o zaman ortak akıl vardı. ‘Ben bilirim’ demiyordu. İnsanlar vardı etrafında. Siyaseti samimiyetle ortak akılla yapacağız.”

“AKP’NİN ÜLKE İÇİN YAPIP YAPABİLECEKLER BİTTİ, ARTIK MEMLEKETE ZARAR VERİYORLAR”

“Bugünün kadrosuna bir bakın. Ekonomi bakanına, adalet bakanına bir bakın. Kalkıyor Adalet Bakanı, ‘Seçimi kazanırsa şöyle kutlayacak’ diyor. Kendileri kazanırsa ‘milli irade’ diyorlar. Böyle olmaz. Bu iktidarın bu ülke için yapıp yapabilecekleri bitti. Memlekete zarar veriyorlar artık. Daha iyisini yapma şansı bitti, her şey daha kötüye gider. İktidarın yarar kadrosu yok. Milletine yüzünü dönmüyor, milletinin evlatları umurunda değil. Bu iktidarla yol yürümüş eski bakanları bile ‘ben seninle çalışmam’ diyor. Daha ötesi var mı? ‘Gitsem bana aklım işe yaramayacak ki kendi bildiğini okuyacak’ diyor. Niye gitsin ki?”

“BUNLARI TIPIŞ TIPIŞ EVİNE YOLLAYACAĞIZ”

“Ben 3 çocuk babasıyım. 2 oğlum bir kızım var. En küçüğü kızım 12 yaşında. En çok hakkını o savunuyor evde. Hangimiz evlatlarımızı susturabiliriz? Susturamayız. Evlatlarımız, konuşacak fikrini söyleyecek. Sevgi, saygı içerisinde herkes fikrini söyleyecek. Bu hükümet de diyor ki ‘ben bir kişiyim kararı ben vereceğim’. Bunları bir avuç insanı tıpış tıpış evine yollayacağız. Zamanları bitti. Çok önemli bir seçim dönemindeyiz.”

“DEVLET GÜCÜNÜ AFETTE GÖSTERİR, İŞ YAPARKEN GÖSTERİR”

“Gençlerimiz gelmiş bugün, hanımefendiler gelmiş. Ben buraya İstanbul’da kendini daha iyi yetiştirmek için bir araya gelen bin 500 gencin toplantısından geldim. Bu memleketin en büyük güvencesi gençlerimiz. Buradaki genç kardeşlerime bakarken, Birinize hafif yan gözle bakanı seçmeyin. Sizi anlayan, dinleyen yöneticileri seçin. Bu yöneticilik kavramı değişecek. Devlet vatandaşına gücünü göstermez. Devlet afette gücünü gösterir. Bir işi yaparken gücünü gösterir. Ama vatandaşına şefkatini gösterir. Güler yüzünü gösterir. Somurtan kim varsa yollayın evine.”

“YARGI SİYASETİN SİLAHI OLAMAZ”

“Dün söyledim. Bugün de söylüyorum. Adaletin Ekrem’i Selahattin’i olmaz. Herkese adalet, bunu bilin. Bu buluşmamıza her siyasi görüşten insan gelebilir. Başımızın üstünde yeri vardır. Bu memleketin bize emaneti, bu milletin birliği ve dirliğidir. Bu memleketin bize emaneti Türkiye Cumhuriyeti devletinin ebediyen yaşamasıdır. Bunu 86 milyon insanımızla yaşatacağız. Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı duracağız. Yargısız infaz, ‘ben bilirim’ yok. Siyasetin silahı olamaz yargı. Yargı, adamına göre olmaz. Bizi ayakta tutan tek şey adalettir, adalet. Devletin dini adalettir. Allah herkesin yuvasını adaletle donatsın.”

“Benim sesimi ancak millet kısar, başka kimse kısamaz. Sizin sevginiz kısar.

Bu memleketin acile iyiliğe, güzelliğe kavuşması lazım. Bu memleketin, hayatını hak hukuk adalet mücadelesine adamış 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermesi lazım. Genel Başkanımızın hepinize selamını getirdim.

Tütündeki yasakları kaldıracağız. Adıyaman’a Kahta’ya bahar gelecek.

Her aileye sağlık merkezine bir diyetisyen atanacak.

Şehir plancıların ve mühendislerin kadro almasını istiyorum. Bu ülkeyi şehir plancıları ve mühendisler kurtaracak.”

 

‘GÜLMEYİ UNUTTURDUN BİZE’

“Cumhur İttifakı’nın şahlanış dönemi dediği, çöküş dönemine döndü. Seçimi kaybettiklerini anlayınca sağa sola saldırmaya başladılar. Bu millet, 1920 yılında Meclis’i kurdu. Bize Atatürk’ün ve cumhuriyetin emaneti var. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Millete ait olan hiçbir hakkı yedirmedik, yedirmeyeceğiz. Onun için bu kayyum atama anlayışına da son vereceğiz. Neymiş, 14 Mayıs seçimi darbe girişimiymiş. Seçimlere ‘darbe’ diyecek kadar akılları gitti. Milleti tehdit ediyorlar, kokutmaya çalışıyorlar. 6 Mayıs’ta İstanbul’da büyük bir buluşmamız var. 6 Mayıs’ta biliyorsunuz İstanbul seçimini iptal ettiler. Anacığımın ak sütü gibi helaldir bana o seçim. Seçimi iptal ettiler, o seçimi iptal etti diye milletçe, hep birlikte tam 806 bin oy farkla kocaman bir demokrasi tokadı attılar bunlara. Hala akıllanmıyorlar. Neymiş, onlar giderse kaos olurmuş. sen gidersen huzur gelir huzur. Bu millete huzur gelir. Gülmeyi unutturdun bize.”

“DEMİRTAŞ’A SELAM SÖYLEDİM, YİNE SÖYLÜYORUM”

“Türkiye’de ekonomi yönetimi kalmadı. Türkiye’nin ekonomisi ayağa kalkmak zorunda. Bizim bunu düzeltmek zorunluluğumuz var. Milletimizi ayağa kaldıracağız.   Selahattin Demirtaş’a selam söylüyorum sorun yok, onun adaletini diledik. Ben Selahattin Demirtaş’a defalarca selam söyledim, yine söylüyorum. Bize güveneceksin, herhalde güveneceksin. Selahattin Demirtaş’a adalet meselesiyle ilgili sözümü söyledim. Adalet herkese diyoruz. Benim Gezi davasından arkadaşım yatıyor. Sadece Selahattin Demirtaş’a değil, bütün haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanlara adalet istiyoruz.”

“MEMLEKETİN VALİSİ MİLLETE HİZMET EDECEK”

“Kuralsızlıklara hukuksuzluklara son vereceğiz. Devlet kurumlarının ne hale geldiklerini biliyoruz. İhtiyaç var İstanbul’da öncüsü olduk… Deprem sonrasında yaşananlarla ilgili siyasi hesaplaşmaya girmek istemiyorum ama bu şekilde yoluna devam edemez. AFAD’ın düştüğü durumu gördük. Memleketin valisi kaymakamı devletine hizmet edecek. İktidara değil. Deprem olmuş hala talimat bekliyorsan millet enkaz altında bekler. Bunu yaşattılar… AFAD’ın Kızılay’ın düştüğü durum… Konut sorununu biz çözeceğiz. Evlerinizi biz yapacağız. Milletçe yapacağız. Daha mutlu şehirler haline geleceğiz… Devletin temelini adaletin üzerine oturtacağız.”

“KENDİMİ ATEŞ GİBİ HİSSEDİYORUM”

“Bu seçim parti seçimi değil. Gelecek adına adalet ve demokrasi seçimi. Önemli bir mücadele veriyoruz. Ben kendimi ateş gibi, cıvıl cıvıl hissediyorum. Bizden başka bu şehirleri ayağa kaldıracak bir güç yok. Bu gücün adı milletin tamamı. Milletin kendisi memleketi yönetecek… ”

 “YALAN SÖYLÜYORLAR”

“Bunların bakanları televizyondan yalan söylüyor. Benden önceki İBB Başkanı Adıyaman’ı kardeş belediye ilan etti. Göreve geldik. Dedik ki bu camiyi biz yapacağız dedik. 10 aydır da para ödememişler müteahhide… Adıyaman Belediye Başkanı bizimle olan protokolü iptal etti… Şehircilik Bakanı çıkıyor diyor ki ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapmadı biz yaptık’ hayır bizim yapmamızı Adıyaman Belediyesi engelledi. Bunların siyaset anlayışı bu…”

“BADEM ÜRETİMİNİ DESTEKLEYECEĞİZ”

“Buranın baraj ve sulama sorununu çözeceğiz… Badem yetiştiriciliğini önüne engel olan ithal bademe yapılan vergi indirimiyle bu iş yürümez.  Biz buradaki yerli badem üretimini destekleyeceğiz. ”