Kılıçdaroğlu: O kayyum denen garabeti tümüyle bitireceğiz

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2023 Salı 4:02 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2023 Salı 6:04 pm

Van’da yurttaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu “Seçimle gelenlerin görevden alındığını biliyorum. Size söz veriyorum hepsini çözeceğim. O kayyum denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğiz. Gidip sandıkta oy vereceksiniz, bunu yapanları beraber emekli edeceğiz” dedi. Mitingde Kılıçdaroğlu’na eşlik eden İmamoğlu ise “Adaletin Ekrem’i de olmaz Selahattin’i de olmaz, herkes eşittir. Adil yargının verdiği karar, hiç kimsenin canını acıtmaz” diye konuştu.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Van’da vatandaşlarla bir araya geldi.

VAN 2018 SEÇİM SONUÇLARI

Van’da 2018 yılında gerçekleştirilen son genel seçimde HDP yüzde 62.2 oy alırken, Cumhur İttifakı 31.3 oranında oy aldı. Millet İttifakı’nın oyu ise 5.4 oldu.

Partilerin oy dağılımı ise şu şekilde: HDP (62.2), AKP (28.8), CHP (2.9), MHP (2.5), İYİ Parti (1.7), Diğer (1.9)

KENTTE KILIÇDAROĞLU İZDİHAMI

Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun kentte gerçekleştireceği mitinge Van halkı yoğun ilgi gösterdi. Kent merkezinde belirlenen miting alanı hıncahınç dolarken, Kılıçdaroğlu sloganlar eşliğinde karşılandı. Kılıçdaroğlu’nun otobüsü, kent merkezinde kalabalıktan güçlükle ilerleyebildi.

 

 

İMAMOĞLU: KAYYUM DÜZENİNE SON VERECEĞİZ

Programda ilk olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu kürsüye geldi.

Yurttaşlara seslenen İmamoğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Millet İttifakı’nda Van hakkını alacak. Sizinle bir sözleşmemiz lazım. Bir talebim var. Bu talebi kabul ederseniz mutlu olacağım. Bu kardeşinizi hemşehriniz olarak kabul eder misiniz. Ben kendimi bugün hemşehriniz olarak kabul ettim, Allah razı olsun.

Devletle millet arasında bariyer olmaz. Biz, devletle millet arasındaki bariyeri kaldıracağız. Vanspor’un stadını da Millet İttifakı olarak biz yapacağız.

“ŞU CENNET VATANDA HER BİRİMİZ EŞİTİZ”

Her birimiz eşitiz. Şu cennet vatanın en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine hepimiz eşitiz. Bu memlekette hiçbir noktasında, hiçbirimizin farkı yok. Bu eşitsizlik sadece bir yönetim sıkıntısıdır. Bunu aşacağız. Van Doğu’nun yıldızı olmak zorunda. Biz Van’ı Doğu’nun yıldızı yapacağız. Van, 81 ilde ekonomik gelişmişlik olarak 61’inci sırada. Van ilk 10’a girmeli. İstanbullu Van’ı gelip görmek için can atmalı. Van Gölü, Van Denizi ayrı bir dünya, kahvaltısı lezzeti ayrı bir dünya… Ama esas güzeli insanı, insanı.

Millet İttifakı’nın en dev projesi ‘hak, hukuk, adalet’ projesidir. Çocuklarımızın eşit eğitim almasını sağlayacağız, hayal kurmalarını sağlayacağız. Çalıştıkları zaman bu devletin her kademesinde görev alacaklar. Bu memleketin en üst noktalarına çıkabilecekler. Biz güçlü bir gelecek vadeden bir ekiptir. Size hizmet etmekten onur duyacaktır.

“DEVLETİ TEKRAR ESKİ GÜZEL GÜNLERİNDE DÖNDÜRECEĞİZ”

Biz, bu seçimde, hayatını hak hukuk mücadelesine ayırmış olan 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na oylarınızı istiyoruz. Hiçbir haksızlığı kabul etmeyiz. Bu memlekette milletin istediği olacak. Milletin dediğinin üstüne hiçbir şey olmaz. Bu Cumhuriyetin temelinde ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ duygusu vardır. Devlet milletine, gücünü değil sevgisini, gülen yüzünü hoşgörüsünü gösterir. Biz devleti tekrar o eski güzel günlerine döndüreceğiz.

“YARDIMLARA KESECEK DERLERSE SAKIN İNANMAYIN”

Yeni bir anlayış ortaya koyacağız, hiçbir bürokrat bir siyasi partinin değil, milletin ve devletin memuru olacak. Kapınızı çalabilirler, bunlar gelirse ‘yardımları kesecek’ diyebilirler. Sakın inanmayın. Bu kardeşiniz İstanbul’da yardımları 5 katına çıkardı. Biz, vazifemizi yerine getirirken hiçbir vatandaşımızı rencide etmedik. Veren el alan eli görmez.

“KAYYUM DÜZENİNE SON VERECEĞİZ”

Bu kardeşinizin elinden seçimi almaya kalktılar. Ama millet bu siyaset anlayışına tam 806 bin oyluk demokrasi tokadı attı. Size söz, haksızlığa asla evet demeyerek, kayyum düzenine son vereceğiz.

“ADALETİN EKREM’İ SELAHATTİN’İ OLMAZ”

Adaletin Ekrem’i de olmaz Selahattin’i de olmaz, herkes eşittir. Adil yargının verdiği karar, hiç kimsenin canını acıtmaz. Devletin dili adalettir. Yok birbirimizden farkımız. Asla vazgeçmeyeceğiz, ne bir vatandaşımıza zarar gelecek, ne de bir karış toprağımıza zeval gelecek. Bu duygu bize Atatürk’ün emanetidir.

Sevgili dostlarım, kendim için ne istiyorsam sizin için de onu istiyorum. Bunun adı bir parti seçimi değil, bunun adı eşitlik seçimidir. Bunun adı özgürlük seçimidir. Bunun adı kucaklaşma seçimidir. Kucaklaşmaya, özgürlüğe, eşitliğe, demokrasiye hazır mıyız? Oylarımızı 13. Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu’na kullanmaya hazır mıyız? Van hazır, biz de hazırız.

KILIÇDAROĞLU: SANDIKTA OY VERECEKSİNİZ HEPSİNİ EMEKLİ EDECEĞİZ

İmamoğlu’nun ardından kürsüye Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa hitap ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

Ekrem başkana hemşehri sözü verdiniz, bana da vereceksiniz çünkü ben ilkokula Erciş’te başladım. Erciş’te müzik dersinde öğrendiğim ilk türkü de Ordu’nun Dereleri olmuştu. Ama Ordu nerede bilmiyordum. Şimdi bu kadim kentte olmaktan son derece mutluyum.

Dünya kadar sorun var biliyorum, kimlerin neler yaptığını da biliyorum. Ama benim bu ülkenin insanlarına sözüm var. Bu ülkeye, barışı, huzuru, kardeşliği getireceğim. Bu ülkede kimse inancından ve kimliğinden dolayı ötekileştirilmeyecek. Allah’ın yarattığı en değerli insandır ve benim başımın üstünde yeri vardır.

“O KAYYUM DENEN GARABETİ TÜMÜYLE BİTİRECEĞİZ”

Büyük haksızlıklar yapıldığını, demokrasin ayaklar altına alındığını biliyorum. Seçimle gelenlerin görevden alındığını biliyorum. Size söz veriyorum hepsini çözeceğim. O kayyum denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğiz. (Yuh sloganları üzerine) Arkadaşlar yuh çekmeyin, gidip sandıkta oy vereceksiniz, bunu yapanları beraber emekli edeceğiz, göndereceğiz. Kavgadan bıkmadık mı, yeter artık. Memlekette kucaklaşmak istiyoruz. Ayrılık, gayrılık bize hiçbir şey vermedi.

Bu ülkede beraber olacağız. Van Denizi’nde beraber olacağız. Ben Van Denizi dediğim zaman beni ‘gölün adını bilmiyorlar’ diye eleştirmişlerdi. Ama benim Erçiş’te okula başladığımı bilmiyorlardı. Ben Van’ın ne kadar güzel olduğunu, kadim bir kent olduğunu bilmez miyim?

“BELEDİYEDEN ATILAN İŞÇİLERİ GÖREVİNE İADE EDECEĞİZ”

Gelirken söz verdim. Belediyeden atılan 306 işçi kardeşim var. Onların tamamını görevlerine iade edeceğim. Nerede bir adaletsizlik varsa mücadele etmek benim boynumun borcudur. Çünkü devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı bir yerde huzur olmaz, bereket olmaz, kardeşlik olmaz. Çocuklar yatağa aç girer, milyonlar yoksul olur.

“BEŞLİ ÇETELERİN YURT DIŞINA GÖTÜRDÜĞÜ PARAYI SON KURUŞUNA KADAR GETİRECEĞİM”

Beşli çeteler malı alıp yurt dışına götürdüler, ben bunu bilmez miyim. Son kuruşuna kadar getireceğim o paranın. Sizden alınan, çalınan parayı bu ülkeye getireceğim. Bu beşli çeteler ‘Kılıçdaroğlu’nun ayağını nasıl kaydırırız’ diyor. Onlar paralarına, yandaşlarına, Saray’a güveniyorlar. Ama ben sadece ve sadece halkıma, milletime güveniyorum.

“100 BİN ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ”

Öğretmenevinde çalışan emekçiler var. Onlar aylıklarını doğru dürüst alamıyor. Onlar memur da taşeron işçi de değil. Sayıları 20 bin. O 20 bin kardeşimizin de hakkını ve hukukunu teslim edeceğiz. Hepsini kadroya alacağız. Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 bin öğretmen atayacağız. Her okulda öğretmen olacak.

Kılıçdaroğlu’ndan Ağrı’da sürpriz! Olağanüstü yatırım olacak

“KHK’LILARI DA ÇÖZECEĞİM”

Başka bir haksızlık, KPSS’de yüksek puan alıp sözlüde elenenler var. Sözlü sınavı kaldıracağım, kim kazandıysa atamasını yapacağız. Endişe etmeyin. Devlette liyakat olmazsa olmaz. Efendim ‘Seni kimliğine bakıp eleyeceğim’, ‘İnancına yaşam tarzına bakıp eleyeceğim’,  Hiçbir şey olmayacak. Onları da çözeceğim. KHK’lıları da çözeceğim endişeniz olmasın. Adalet, adalet ve adalet olacak.

“Bu kardeşiniz, bu ülkeye adalet gelinceye kadar mücadele edecek. Emine Şenyaşar’a, 8 savcı değişti, dava açmıyorlar, korkularından dava açmıyorlar Gittim, Emine Şenyaşar’la kucaklaştım, ondan sonra 8 savcı değişti 9. savcı davayı açtı. Adalet yerine gelinceye kadar izleyeceğim.”

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Egemen Bağış ve Metin Feyzioğlu kararı

“SARAY’DA DEĞİL MUSTAFA KEMAL’İN ÇANKAYA’SINDA OTURACAĞIM”

Vallahi de billahi de her şey çok güzel olacak. Ben saraylarda oturmaya alışkın birisi değilim. Sarayda değil Mustafa Kemal’in Çankayasında oturacağım. Hepinize en içten selamlar saygılar sunuyorum. ”

“ONLAR BEŞLİ ÇETELERE HİZMET ETTİLER BEN SİZE HİZMET EDECEĞİM”

“Ciddi bir yoksulluğun olduğunu biliyorum. Yatağa aç giren çocukları biliyorum. Bütün bunları biliyorum. Annelere sesleniyorum, çocuklarınızı okullara gönderirken beslenme çantası düşünmeyeceksiniz. Ayrıca, Van, bölge itibariyle, bu bölgenin kilit taşlarından birisidir. Dünyanın her tarafından insanlar Van’a gelmeli, sadece İranlılar değil. Bu yapılacak göreceksiniz, bütün bu ovalar bereketli ovalara dönüşecek. Bu bölge özel ekonomi bölgesi olarak ilan edilecek. Hepsini yapacağız. Onlar Beşli Çetelere hizmet ettiler ben size hizmet edeceğim.

“‘ÇALIYORLAR AMA ÇALIŞIYORLAR’ DİYORLAR, BİZ ASLA ÇALDIRMAYACAĞIZ”

“Diyorlar ki, “Çalıyorlar ama iş yapıyorlar” Allah Allah, yaptığı iş nasıl çaldığını gösteriyor. Biz asla ve asla çaldırmayacağız. Van’dan sesleniyorum, kul hakkı yemeyeceğiz, kul hakkı yedirmeyeceğiz. Ben söylüyorum, onlar söyleyemiyorlar. Çünkü onların malı nasıl götürdüklerini biliyorum. Bir şeyden emin olmanızı isterim, bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Hiç endişe etmeyin, Her şey çok güzel olacak.”