Kılıçdaroğlu’ndan Ağrı’da sürpriz! Olağanüstü yatırım olacak

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2023 Salı 1:03 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2023 Salı 2:05 pm

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ağrı’da vatandaşlara seslendi. İşsizlik sorununa değinen Kemal Kılıçdaroğlu “Kars Erzurum Ardahan dahil bu bölgeyi özel ekonomi bölgesi ilan edeceğiz bu bölgede olağanüstü yatırımlar olacak. Söz veriyorum sizin için çalışacağım söz veriyorum söz veriyorum söz veriyorum Ağrı meydanından size söz veriyorum.” ifadelerini kullandı.

Coşkulu bir kalabalığın mitinge geldiği Ağrı’da sahneye ilk İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıktı. İmamoğlu 2015’te AKP’nin 2023’te bitireceğine söz verdiği fakat açılışını 2035’e çektiği otobanı ve Horosan Gürbulak demiryolunu kendilerinin yapacağını söyleyerek söze başladı. Altı yapı ve su arıtma tesisi sorununu dile getiren İmamoğlu “Bir derse bunlar gelirse yardımları kesecek. hayır! Biz sosyal yardımları en üst seviyeye çıkaracağız İstanbul’da yaptık burada da yapacağız” dedi.

İmamoğlu’ndan sonra sahneye çıkan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu “Onlar 5’li çetelere çalışıyor yurt dışına paraları götürdüler Ağrılılara söz olsun 418 milyar doların getireceğim. Öyle birileri paraları götürecek Manhattan’da gökdelen dikecek Muhammed Ali’nin çiftliğini alacak Bay Kemal de bunu yiyecek yemezler. Benim geçmişi didik didik ardılar bir şey bulamadılar çünkü ben kul hakkı yemedim kul hakkı yedirmeyeceğim..”  diyerek AKP’ye yüklendi.

Aile destekleri sigortası vaadini yineleyen Kılıçdaroğlu tarımda çalışan gençlerin ve kadınların SGK primlerinin de devlet tarafından ödeneceğini söyledi. Kılıçdaroğlu sözlerini bitiriken Ağrı ve çevresi için de sürpriz bir vaadini açıkladı. Kılıçdaroğlu “İşsizlik sorunlarını çözeceğim. Kars Erzurum Ardahan dahil bu bölgeyi özel ekonomi bölgesi ilan edeceğiz bu bölgede olağanüstü yatırımlar olacak. Söz veriyorum sizin için çalışacağım söz veriyorum söz veriyorum söz veriyorum Ağrı meydanından size söz veriyorum.” dedi.

Ekrem İmamoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Memleketin derdi büyük memleketin insanın sıkıntısı büyük. Memleketin her yerinde ekonomik sıkıntılar var. Her yerde ne yazık ki mutfakta yangın var. Kırsalda tarımda ilgili sıkıntılar büyük ben Ağrı’nın her konusunu inceleyerek karşınıza geldim. Ağrı da ihmal edilmiş. Yeterince sağlık memuru öğretmen, doktoru yok. Yeterince devletin hizmet verecek kadroları olgunlaşmamış.

İmamoğlu metrodan baraja iktidarın engellerini tek tek saydı

Mesela yine bu şehri problemleri beni çok üzdü. Arkadaşlarımla buna çalışırken 21. yüzyılda 21 yıllık ülkeyi yöneten hükümette Ağrı’nın atık su tesisi yoksa bunu Allah’ın kuluna anlatamasın. Dünyada değil gelişmiş ülkeler ne demek atık su tesisi yok. 21 yıllık iktidarın söyleyeceklerine inanmayın kim yapacak biliyor musunuz? biz geleceğiz yapacağız.

OTOBANI VE DEMİRYOLUNU BİZ YAPACAĞIZ

2015’te Gerede Gürpınar otoyolu burası sınır şehrimiz. Bu şehrin sınır diyalogları çok önemli bu otoban 2015’te vaat edilmiş denmiş ki 2023’te bitireceğiz. Yeni yaptıkları açıklamada 2035’te bitireceğiz. Ya Allah’tan korkun. Bakın Ağrı’nın bu ihmal edilmiş sorununu da biz çözeceğiz. Yine Ağrı’nın bulunduğu konum itibari ile Horosan Gürbulak Demiryolu meselesi var bu da önemli. Burası bağlantıları güçlü olduğu taktirde… Bakın bu demiryolunu da biz yapacağız biz bitireceğiz.

ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

Sevgili dostlarımKa annelerimiz var gençlerimiz var babalar var. Her birimiz hayatımızdaki en değerli  varlığımız çocuklarımız değil mi? Size söz hakkını alacağı dönem geliyor. Bu cennet vatanın her kademesindeki her koltuğa çalıştığında hakkını alacak önündeki engelleri kaldıracağız. Buradaki gençlerin İstanbul’daki gençlerin aldığı eğitimden bir farkı kalmayacak.

Ekrem İmamoğlu: Milletin parasını çatır çatır harcayanlardan sizi kurtaracağız

DEVLETİN YAPTIĞI YARDIM LÜTUF DEĞİLDİR

Ağrı’da hem işsizlik var hem yoksulluk var asgari ücretle dahi iş bulunamıyor. Çalışanların bir kısmının asgari ücretten daha düşük bir ücretle çalıştığını biliyorum. Burada iki hamlemiz olacak. Birincisi ihtiyacı olan vatandaşın ihtiyacını gidermek bizim sorumluluğumuz. Vatandaşımızın evinde tencere kaynamıyorsa bu bizim sorumluluğumuz. Bakın İstanbul’da ben seçime aday olduğunda dediler ki İmamoğlu gelecek yardımlar kesilecek. İmamoğlu gelecek insanları işinden edecek. Bakın Ağrılı hemşerilerim sosyal yardımı İBB tarihinin en yüksek seviyesine çıkardık tam 5 katına 5, 5 katına. Allah şahittir ki bir vatandaşımızın ihtiyacını çözerken ihtiyacını giderirken veren el alan eli görmeyeceği şekilde yapacaksın. Kimsenin onurunu kırmayacaksın. Bakın güzel vatandaşlarım eğer Ağrı’da bir çocuk yatağa aç giriyorsa, bir insanın aşa giyime kuşama ihtiyacı var sosyal devlet bunu karşılamak zorunda dolayısıyla devletimizin yaptığı yardım bir lütuf değil senin hakkın.

BİR ELİN VERDİĞİNİ DİĞER EL GÖRMEZ

Bir derse bunlar gelirse yardımları kesecek. HAYIR! Biz sosyal yardımları en üst seviyeye çıkaracağız İstanbul’da yaptık burada da yapacağız. Bakın İstanbul’da 130 bin çocuğu süt dağıtıyoruz. Çıktı cumhurbaşkanı süt dağıtacaktın göremiyoruz.. Evet göremezsin ben sütü göstererek vermiyorum ki göstermeden veriyorum. Çıkar seçim öncesi devletin bir görevlisi çıkar size bunlar gelirse yardım kesilecek diyorsa inanma. Sizi oyunuzla tehdit ediyorsa inanma. Sizi köşeye sıkıştırtıyorsa inanma biz bugün buradayız 15 Mayıs sabahından sonra defalarca geleceğiz eksikleriniz gidereceğiz.

EN DOĞUSUYLA EN BATISINI EŞİTLEYECEĞİZ

Türkiye Cumhuriyeti demokrasiyle yönetiliyor. Cumhuriyet’in anlamı nedir biliyor musun devlet kimsesizlerim kimsesidir. Devlet vatandaşa gücünü göstermez devlet vatandaşına sevgisini gösterir güler yüzünü gösterir merhametini gösterir devlet anne gibidir baba gibidir devlet insanını korur onun koşullarını güzelleştirir. Bugün Ağrı Türkiye’deki kişi başı gelirin yarısına sahipse büyük bir hatadır memleketin en doğusuyla en batısını eşitleyeceğiz.

Benim İstanbul’da Ağrılı iş insanı dostlarım var eğitimci dostlarım var ben memleketimin her insanının maharetini biliyorum yeter ki ona eşitliği yaşat  yeter ki ona hak hukuk adalet duygusunu ver başka hiçbir şey istemez.

İmamoğlu yuhalatmadı! “Ağzınızı yormaya değmez”

BU SEÇİM BİR PARTİ SEÇİMİ DEĞİL

Bu seçim bir parti seçimi değil bu seçim hakkın hukukun adaletin bu seçim demokrasinin bu seçim adamına göre adalet değil herkese adalet ama düzgün adalet, bu seçim böyle bir seçim onun için diyoruz ki bu seçim Kemal Kılıçdaroğlu’nu tercih etme seçimidir. Sizlerden 13. cumhurbaşkanımıza oy vermenizi istiyoruz. Sizlerden Millet İttifakı’na destek olmanızı istiyoruz. Hem parlamentoda güçlü hem de halkın içinden çıkacak halkın cumhurbaşkanını seçmenizi istiyoruz.. Bakın bu coğrafyada yaşanan  sıkıntıları problemleri biliyoruz Allah’ın izniyle size sö biz 15 Mayıs’tan sonra Ağrı’yı çok ziyaret edeceğiz ne için biliyor musunuz atacağımız temeller için projeler için yaptığımız yolları tesisleri sanat kuruluşları kadınları eğitim merkezlerini açmaya geleceğiz. Ağrı’da işsizliği en aza indireceğiz çok sık aranızda olacağız size söz veriyoruz.

14 Mayıs’a çok az kaldı 14 Mayıs’a kadar eşinizle dostunuzla akrabalarınızla konuşun bu bir parti seçimi değil sonsuz desteğinizi istiyoruz. Sandık güvenliğine destek olmanızı istiyoruz sandık güvenliğine katkı sunmanızı istiyoruz.

Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu ve Yavaş ile yeni video! “Yiğitlerim”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Sevgili Ağrılılar; Gençliğim Patlos’ta geçti bütün Patloslu hemşerilerime selam olsun. Ağrı’nın nerelerden nereye geldiğini biliyorum işsizlik olduğunu biliyorum. Hepsini biliyorum neden değişim istiyoruz. 22 yıldır iktidarlar Ağrı gibi bir kentin hala doğru dürüst kanalizasyonu  yoksa hala bazı mahallerine su gitmiyorsa bir sorunumuz vardır.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Zonguldaklılara ‘5 bin işçi’ sözü

DARBEYİ SİZ YAPIYORSUNUZ

Bunlardan biri kalktı dedi ki bunlar sandığa gider ve değişim olursa darbe oluyormuş ya hu darbeyi siz yapıyoruz. Bir çocuk açsa o ülkede adaletsizlik var demektir. Bir kişi caddelerde güler yüzle gezemiyorsa orada bir adaletsizlik var demektir. Adaleti getireceğim. Bakınız Ağrı’nın sulu ovaları bereketli ovaları. Bu topraklarda tarımı hayvancılığı öldürüyorsunuz. Taa Güney Amerikalar gidiyorlar senin ne işin var orada gel Ağrı’nın ovalarını gör.

418 MİLYAR DOLARI GETİRECEĞİM

Onlar 5’li çetelere çalışıyor yurt dışına paraları götürdüler Ağrılılara söz olsun 418 milyar doların getireceğim. Öyle birileri paraları götürecek Manhattan’da gökdelen dikecek Muhammed Ali’nin çiftliğini alacak Bay Kemal de bunu yiyecek yemezler. Benim geçmişi didik didik ardılar bir şey bulamadılar çünkü ben kul hakkı yemedim kul hakkı yedirmeyeceğim..

Kemal Kılıçdaroğlu: Torpili garibandan yana yapacağız

SOSYAL YARDIMLAR DEVAM EDECEK

Az önce Ekrem Başkan açıkladı. dedi ki sosyal yardımları kesecekler neden keseyim. Bir çocuk açsa 85 milyon açtır. Bir evde elektrik doğalgaz kesilmişse 85 milyonun kesilmiştir. her evde huzur ve bereketin olduğu Türkiye istiyoruz.

AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI GELECEK

Hanımlar size de bir çift sözüm var. Aile destekleri sigortasını getireceğim bütün ailelerde kadın sosyal hizmet uzmanı gelecek sizin ekonomik durumunuzu raporlayacak ve denecek ki şu aileye şu kadar para ödenmesi lazım sizin banka hesabınıza bu para yatacak ve sizin yoksulluğunuzu kimse bilmeyecek. Bazı aileler bize altın hesabı açılır mı sözüm söz altın hesabı da aaçacağız onlar yandaşlara veriyor biz size vereceğiz.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Egemen Bağış ve Metin Feyzioğlu kararı

TARIMDA ÇALIŞANLARI SGK PRİMİNİ DEVLET ÖDEYECEK

Bütün sıkıntıları çeken kadın Allah inandırsın ekmeğin arasına salça sürüp çocuğunu okula gönderen aileler var. Beslenme çantası olmayacak okulda sütünü içecek arkadaşlarıyla yemek yiyecek eve gelecek her çocuk aynı sütü içecek her çocuk aynı yemeği yiyecek. Kırsalda çalışan bütün kadınların ve gençlerin SSG primi devlet ödeyecek. Sosyal güvenceyi devlet verecek kimse bundan endişe duymasın. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım 85 milyona hizmet edeceğim herkesin inancına herkes saygı duyacak. Herkesin kimliği kendi onuru ve şerefidir.

Kılıçdaroğlu’ndan Fahrettin Altun’a son uyarı

ÖZEL EKONOMİ BÖLGESİ İLAN EDECEĞİZ

İşsizlik sorunlarını çözeceğim. Kars Erzurum Ardahan dahil bu bölgeyi özel ekonomi bölgesi ilan edeceğiz bu bölgede olağanüstü yatırımlar olacak. Söz veriyorum sizin için çalışacağım söz veriyorum söz veriyorum söz veriyorum Ağrı meydanından size söz veriyorum.

Kılıçdaroğlu’ndan asbestli moloz tepkisi: Deprem bölgesini bu korkunç yığınlardan da kurtaracağız