İmamoğlu: Adaletin Ekrem’i de Selahattin’i de olmaz

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2023 Salı 6:37 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2023 Salı 7:25 pm

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Batman’da vatandaşlara hitap etti. Burada konuşan İmamoğlu, Selahattin Demirtaş’ı kastederek, “Adaletin Ekrem’i de olmaz Selahattin’ini de olmaz. Adalet herkes içindir. Yargısız infaz hiçbir vatandaşa hak görülemez. Adil yargı istiyoruz. Siyasetin silahı gibi kullanılan yargı olmaz” ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Batman’da yurttaşlarla buluştu. Burada yurttaşlara hitap eden İmamoğlu, “15 Mayıs’ta ülkeye demokrasi gelecek” dedi. “Birleşe birleşe kazanacağız” vurgusu yapan İmamoğlu, 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı seçiminde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istedi.

MİTİNG ALANI HINCAHINÇ DOLDU

İmamoğlu’nun kentte gerçekleştireceği mitinge Batmanlı yurttaşlar büyük ilgi gösterdi. Kentte hazırlanan miting alanı hıncahınç dolarken, Batman halkı İmamoğlu’nu sloganlar ve meşale eşliğinde karşıladı. İmamoğlu’nun kente geldiği otobüs kalabalık nedeniyle güçlükle ilerleyebildi.

İMAMOĞLU HALKA SESLENİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada yurttaşlara seslendi.

İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

*Kesinlikle dik duracağız, hiç eğilmeyeceğiz.

*Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözünü tekrar etmek istiyorum, Van’dan geliyorum. Sabah Ağrıda’ydım, kucaklaştık, yüreğimiz ısındı. Gönlümüz ısındı teşekkür ediyorum. Neg güzel Batman’da sizlerleyim. İyi ki varsınız.

*Gençlerin, adalet, eşitlilik, demokrasi ve özgürlük talepleri… En güzeli de diyorlar ki ‘başkanım hak yemem hak de yedirmem’. İşte bizim vatandaşımız bu.

*İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder dediler. Son yıllarda bir tek bunu doğru söylediler. Başka doğruları da yok zaten. Bu doğruyu onlara yaşatacağım. Hep birlikte yaşatacağız.

Kılıçdaroğlu: O kayyum denen garabeti tümüyle bitireceğiz

“KAYYUMLAR GİDECEK”

*15 Mayıs’ta ülkeye demokrasi gelecek, buraya Van’dan geliyorum demiştim. Size 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını getirdim. Kayyumlar gidecek kayyumlar. Halk ne diyorsa milletin seçtiği kişi şehirleri yönetecek.

“ADALETİN EKREM’İ DE SELAHATTİN’İ DE OLMAZ”

*Adaletin ışığı herkesi eşitler. Adaletin Ekrem’i de olmaz Selahattin’ini de olmaz. Adalet herkes içindir. Yargısız infaz hiçbir vatandaşa hak görülemez. Adil yargı istiyoruz. Siyasetin silahı gibi kullanılan yargı olmaz. Adil yargıya kimse bir şey demez. Evrensel hukukun verdiği karar kimsenin canını yakmaz. Devletin dini adalettir. Bu canım memleketin hep birlikte eşit hissedarlarıyız. Yok bir birbirimizden farkımız. Milletin tek bir ferdine haksızlık, ayrımcılık yapmayacağız. Vatandaşın hakkını korumayan hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz. Vatanımızın tek karış toprağına zarar, parçalanma getirmeyecek yola baş koyduk. Asla vazgeçmeyeceğiz. Bu duygu bize Atatürk’ün emanetidir. Bu duygu ebediyen sürecek.

“HEP BİRLİKTE TÜRKİYE CUMHURİYETİ’YİZ”

*Benim Batmanlı evladım, bu ülkenin her kademesine çalışıp gelecek. Benim Batmanlı evladım vatanında Türkiye’nin her karış toprağı için güzel hayaller kuracak. Devletinin şefkatini, vicdanını, adaletini sonsuz hissedecek. Devlet vatandaşını sever. Devlet kadınını, çocuğunu, gencini sever. Vatan, millet, bayrak hepimizin. Hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti’yiz. Birleşe birleşe kazanacağız. 86 milyon insanımızla ortak geleceğimiz, ortak idealimiz müreffeh Türkiye’dir.

“EKONOMİ VE KAVGACI YÖNETİM AİLE BİRLİĞİMİZİ BOZDU”

*Ailelerimiz hepimizin kutsalı. Bizi toplum olarak bir arada tutan duygular aile birliğiyle başlar. Aileden yayılır dayanışma. Ne yazık ki başta ekonomik bozulma olmak üzere, ne yazık ki öfkeli ve kavgacı yönetim aile birliğimizi bile bozdu. Bundan 20 yıl önceki Türkiye’de evlilik sayısı neyse bugün hala aynı. Halbu ki nüfus 20 milyon nüfus artışına rağmen. Evlilik sayısı artmıyorsa, yuva kurulamıyorsa ciddi bir sıkıntı var. Mutluluk da huzur da ailede başlar.

“BATMAN’DA CİDDİ BİR UYUŞTURUCU SORUNU VAR”

*Batman’da biliyorum ki ciddi bir uyuşturucu sorunundan tutun eğitime, fırsat eşitliğine, gençlerimin ihtiyaçlarının giderilmemesine kadar sorunlar var. Bu genç nüfusu canlı tutup hayata katacak çok eksik var. Bu kardeşiniz size söz veriyor, 15 Mayıs’tan sonra en fazla ziyaret edeceğim şehirlerden biri Batman olacak. Biz, bütün bu problemlerin çözümü için yol yürüyeceğiz.

BATMAN’A SOSYAL KONUT MÜJDESİ

*Kira fiyatları yüksek Batman’da. Ciddi bir sorun bu. Önemli bir konut politikası reformumuz var. Batman’a sosyal konut projemizi mutlaka hazırlayacağız.13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde bu bölgeye hizmet etmekten büyük onur duyacağım. Size söz, İstanbul’da gençler, kadınlar, çocuklar hangi imkanlara sahipse, bu imkanları size de sağlayacağız.

*15 Mayıs sabahına kadar çok çalışmamız lazım. Ayrışmadan demokrasi mücadelesini hep birlikte vermemiz lazım. Bu uzlaşma çok büyük bir uzlaşma. Devletin bütün temel görevini sağladığını göreceksiniz. Eşinizle, dostunuzla, akrabalarınızla bu sürecin önemini konuşun.

“‘BEN BİLİRİM’ DİYEN AKLI YOLLAYACAĞIZ”

*Bu iktidarı evine yollayacağız. ‘Ben bilirim’ diyen aklı evine yollayacağız. Millet kendi iktidarını kuracak. 86 milyon insan olarak iktidarı hep birlikte kuracak.

*Yedinci ok hanımcılık, tamam. Sekizinci ok da gençlik, gençlik.

*Bu memleketin artık etnik köken ve inanç üzerinden ayrışmaya asla müsaade etmeyin. Kucaklaşacağız, kucaklaşacağız. Hep birlikte kucaklaşacağız. Bu kucaklaşmayla da 14 Mayıs’ta sandıklara sahip çıkmaya Batman hazır mı? Nasıl İstanbul’da sandığa sahip çıktık, Türkiye’nin her yerinde sahip çıkacağız.

“15 MAYIS’TA ALDIĞINIZ NEFES SİZE BOLLUK, BEREKET, ADALET DUYGUSU VERECEK”

*15 Mayıs sabahı size söz, sabah kalktığınızda, derin bir nefes alacaksınız. O nefes size eşitlik duygusunu hissettirecek. O nefes size demokrasiyi hissettirecek. O nefes size bolluk ve bereket hissi verecek. O nefes size müreffeh bir gelecek duygusu verecek. O nefes size adalet duygusu verecek. Size söz yeni bir dönem başlayacak. Siyaseti, süreci hep birlikte tamir edeceğiz.

Kılıçdaroğlu: O kayyum denen garabeti tümüyle bitireceğiz