İmamoğlu: Tayfun Kahraman’ın 13 yıldır şahidiyim

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 11:16 am - Güncelleme: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 12:07 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi Davası’ndan 18 yıl hapis cezası alan İBB Şehircilik Proje Koordinatörü Tayfun Kahraman için yaptığı açıklamada “İBB’de görev yapan Tayfun Kahraman’a bir mahkeme 18 yıl ceza verdi. Ben bu adamın 13 yıldır şahidiyim” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rize ve 6 ilçesinin ardından, Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde yurttaşlarla bir araya geldi. İmamoğlu bugün Trabzon’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gezi Parkı davasında mahkemenin 18 yıl hapis cezası vererek tutuklanmasına hükmettiği Tayfun Kahraman hakkında konuşan İmamoğlu, “Dünya masumu, hayatını mesleğine adamış bir can ciğer arkadaşım, Tayfun arkadaşıma 18 yıl hapis cezası verdi bu ülkede mahkeme. Hükümeti düşürmekmiş. Ben bu adamın 13 yıldır şahidiyim ya” ifadelerini kullandı.

Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezası alan Tayfun Kahraman’dan kızına yürek dağlayan veda

ADAYLIK SORUSUNA YANIT VERDİ

İmamoğlu, “cumhurbaşkanlığı adaylığıyla” ilgili soruya verdiği yanıtta ise, “Benim gündemimde yok. Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin ihtiyacı var” dedi.

Ahmet Şık: İmamoğlu’na siyaset yasağı getirip Kaftancıoğlu’nu tutuklayacaklar