İlhan Cihaner’den ‘Yanardağ’ çıkışı! “CHP’nin tutumunu yadırgadım”

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 6:55 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 7:01 pm

Eski Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ve hukukçu İlhan Cihaner, Merdan Yanardağ‘ın hukuksuzca tutuklandığını anlatırken CHP’nin bu süreçteki tutumunu yadırgadığını söyledi. Cihaner, “Neredeyse 24 saat güçlü bir açıklama olmadı. Bu AKP’nin hedeflediğinin bir boyutta amacına ulaştığını da gösteriyor” dedi.

Eski Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İlhan Cihaner, TELE1 ekranlarında yayınlanan ‘Habere Doğru’ programında Zeynel Lüle’nin konuğu oldu.

Cihaner programda, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçlamasıyla tutuklanmasını yorumladı. Silivri Cezaevi’nde 6 gündür tutulan Yanardağ’ın hukuksuzca tutuklandığını vurgulayan Cihaner, “Kesinlikle ve kesinlikle ‘terör örgütü propagandası suçu burada gerçekleşmiş değil. Yani bu o kadar açık seçik ortada ki, suç oluştuğuna dair hiçbir hukukçu savunamaz bunu. Karar veren hakim bile savunamaz bunu” ifadelerini kullandı.

 

Merdan Yanardağ’ın tutukluluğuna itiraz edildi

Cihaner ayrıca, Yanardağ’ın ‘suçu ya da suçluyu övme’ suçunu da işlemediğini anlattı. Yanardağ’a uygulandığı gibi bu suçun yorumlanması halinde Adnan Menderes’i övmenin de bir zaman sonra suç olarak kabul edilebileceğini ve bunun  yanlış olduğunun altını çizdi.

“CHP”NİN TUTUMUNU YADIRGADIM”

Hukukçu İlhan Cihaner, Merdan Yanardağ’ın hukuksuzca tutuklanması sonrası CHP’nin tutumunu da yadırgadığını ifade etti. Cihaner, “Neredeyse 24 saat güçlü bir açıklama olmadı. Bu AKP’nin hedeflediğinin bir boyutta amacına ulaştığını da gösteriyor. Oysa bu tarz durumlarda onlarca milletvekili hep orada olurdu çünkü büyük ihtimalle genel başkanın tutumunu beklediler” dedi.