İki kadın Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiği saatlerde katledildi

Yayın tarihi: 20 Mart 2021 Cumartesi 12:36 pm - Güncelleme: 20 Mart 2021 Cumartesi 12:37 pm

İzmir’de iki kadın katledildi. Kadınların katledildiği saatte Türkiye Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi.

İzmir’in Bayındır ilçesinde Hüsnü Tümen, iki çocuğunun gözü önünde boşanma aşamasında olduğu Serap Tümen’i, annesi Serpil Palalı’yı ve silah sesi üzerine yardıma gelen komşuları Hamza Kuzucuk’u ateşli silahla katletti.

DHA’da yer alan habere göre İzmir’in Bayındır ilçesinde Hacı İbrahim Karaselvi Sokak’ta dün gece saatlerinde Hüsnü Tümen, kayınvalidesi Serpil Palalı’nın evine giderek boşanma aşamasında olduğu Serap Tümen ile tartıştı. Hüsnü T., yanında getirdiği av tüfeğiyle iki çocuğunun gözü önünde önce Serap Tümen’e ardından araya girmeye çalışan kayınvalidesi Serpil Palalı’ya ateş açtı. Olay sonrası dışarıya çıkan Hüsnü Tümen, silah sesleri üzerine eve doğru gelen komşusu Hamza Kuzucuk’a da ateş açtıktan sonra kaçarak uzaklaştı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, Serap Tümen ve annesinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Kuzucuk da kaldırıldığı Torbalı Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

3 cenaze, savcı incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İstanbul Sözleşmesi’nin mimarı Feride Acar: Şoke edici bir durum