İddianame kabul edildi! Ogün Samast yeniden hakim karşısına çıkacak

Yayın tarihi: 21 Kasım 2023 Salı 2:07 pm - Güncelleme: 21 Kasım 2023 Salı 2:43 pm

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast hakkında 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis istemiyle düzenlenen iddianame kabul edildi. Samast 26 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de düzenlediği silahlı suikastla katleden Ogün Samast, geçen şubat ayında cezasını çektiği Bolu F Tipi cezaevinden 15 Kasım’da tahliye edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Ogün Samast’ın tahliyesinin ardından yeni hazırlanan iddianamede, “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapsi istendi.

Savcılığın iddianamesi İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Ogün Samast 26 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak.

İDDİANAMEDE FETÖ VURGUSU

FETÖ terör örgütünün, devletin tüm anayasal kurumlarını ele geçirmeye yönelik nihai hedefleri doğrultusunda askeriye, mülkiye, emniyet, yargı ve diğer stratejik öneme sahip diğer kamu kurumlarını ele geçirmek için kendilerine engel olacaklarını düşündüğü bürokrat ve personeli sistem dışına çıkardığı anlatılan iddianamede, örgüt üyelerini bu makamlara getirdiği ifade edildi.

İddianamede, örgütün, devletin kurumlarını ele geçirmek için izlediği stratejiler anlatılarak, Dink cinayeti sonrası öncelikli olarak örgütün İstanbul İstihbarat Müdürlüğünü ele geçirdiği, daha sonra ise bu şubenin imkanlarıyla Ergenekon, Balyoz, Ayışığı, Askeri Casusluk, Cizre/Temizöz, Devrimci Karargah, Tahşiye, Selam Tevhid, 17-25 Aralık operasyon ve davalarını, devamında 15 Temmuz hain darbe girişimine giden süreci başlattığı vurgulandı.

Hrant Dink’in katili Ogün Samast için yeni iddianame!

“ÜYE OLMAMAKLA BİRLİKTE ÖRGÜT ADINA SUÇ İŞLEMEK”

Ogün Samast hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğuna ilişkin somut delil elde edilemediği ifade edilen iddianamede, Samast hakkında ele geçirilen bir kısım delillerin örgütün yönetici ve üyeleriyle belli bir irtibatının olduğunu, bu irtibatla şüpheliler Tuncay Uzundal, Zeynel Abidin Yavuz, Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender’le birlikte Samast’ın Dink cinayetini işlerken ve sonrasında örgütün çıkar ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğini ortaya koyduğu anlatıldı.

Ogün Samast’ın ‘Suça sürüklenen çocuk’ olarak yer aldığı iddianamede, Samast’ın “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek” suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapsi istendi.

Ogün Samast kayıplara karıştı! Baba ‘Haberim yok’, muhtar ‘gittiler’ dedi

Arşiv unutmaz! Samsun’da Ogün Samast’ı ‘Aslanım benim’ diye karşılayan polisler terfi almıştı

(DHA-AA)

Kaynak: DHA