Hedef grup liderliği! Galler Türkiye maçı saat kaçta hangi kanalda?

Yayın tarihi: 21 Kasım 2023 Salı 9:52 am - Güncelleme: 21 Kasım 2023 Salı 9:52 am

Son olarak Almanya’yı hazırlık maçında 2-3’lük skorla deviren A Milli Takım EURO 2024 Elemeleri’nde grubunu lider bitirmek için Galler deplasmanına çıkıyor. Peki Galler Türkiye maçı saat kaçta? Galler Türkiye maçı hangi kanalda?

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu son maçında A Milli Futbol Takımı, Galler ile karşı karşıya gelecek. EURO 2024’e katılmayı garantileyen Milli Takım, Galler ile grup liderliği için sahada olacak.

Galler – Türkiye maçı saat kaçta hangi kanalda?

Galler – Türkiye karşılaşması 22.45’te oynanacak. Cardiff City Stadyumu’nda oynanacak maç TRT 1’den naklen yayınlanacak.

Kenan Yıldız’ın A Milli formayla oynadığı futbol İtalyan basınında ses getirdi!

MUHTEMEL İLK 11’LER

Galler: Ward, Rodon, Mepham, Davies, Roberts, J.James, Ampadu, Williams, Wilson, Brooks, Johnson

Türkiye: Uğurcan, Zeki, Ozan, Abdülkerim, Ferdi, İsmail, Kaan, Y.Sarı, İrfan Can, Kerem, Barış

GALLER İLE 9. MÜSABAKA

Ay-Yıldızlılar, daha önce Galler’e 8 kez rakip oldu. Milliler, bu karşılaşmaların 3’ünde sahadan galibiyetle ayırldı, 1 maç berabere bitti ve 4 mücadeleyi kaybettik. Türkiye, grupta Samsun’da oynanan ilk karşılaşmada Galler’i Umut Nayir ve Arda Güler’in golleriyle 2-0 mağlup etmeyi başardı. Galliler, grupta cumartesi oynadığı Ermenistan mücadelesinde 1-1 berabere kalarak ikincilik konusunda ipleri Hırvatistan’ın eline verdi.

622. KARŞILAŞMA

A Milli Futbol Takımımız, tarihindeki 622. maçına Galler karşısında çıkacak. Ay-Yıldızlılar, 340’ı resmi, 281’i özel olmak üzere oynadığı 621 mücadelede 242 galibiyet, 146 beraberlik ve 233 mağlubiyet aldı. KırmızıBeyazlılar, rakip fileleri 580 kez havalandırdı. A Milli Futbol Takımımız, 621 maçta toplamda 887 gol yedi.

1. TORBA ZOR

Türkiye, EURO 2024’e gitmeyi garantiledi. Dev turnuvada kura çekimi 2 Aralık’ta yapılacak. Ay-Yıldızlılar’ın kuraya 1. torbadan girmesi çok zor. Bunun gerçekleşmesi için Galler’i yenmemiz şart. Diğer yandan Danimarka’nın Kuzey İrlanda’ya, İngiltere’nin ise Makedonya’ya mağlup olması gerekiyor. Ayrıca İngilizler’in bize oranla +11 averajlık fırsatı var. Lider olursak 2. torbada yer alacağız. Grupta ikinci olmamız halinde ise 3. torbaya inebiliriz.

Montella’ya rakip dayanmıyor! Türkiye, Almanya’yı Berlin Olimpiyat’ta devirdi

Kaynak: TELE1