Kenan Yıldız’ın A Milli formayla oynadığı futbol İtalyan basınında ses getirdi!

Yayın tarihi: 19 Kasım 2023 Pazar 4:35 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2023 Pazar 4:36 pm

A Milli formayla Almanya karşısında ikinci maçına çıkan 18 yaşındaki genç futbolcu Kenan Yıldız, performansıyla İtalyan basınında ses getirdi.

Juventus’ta geçtiğimiz günlerde A takıma yükselen Kenan Yıldız, ikinci milli maçında Almanya’ya attığı golle İtalya’da ses getirdi. Genç oyuncu, Del Piero’ya benzetildi.

Tuttosport gazetesi, Kenan Yıldız’ın dünkü oyunu için “Yıldız, Almanya’nın dünyasını kararttı” başlığını kullanarak, genç oyuncunun attığı golün ve gol sonrası sevincinin, ünlü İtalyan futbolcu Alessandro Del Piero’yu hatırlattığını belirtti.

Haberde, “A Milli Takım formasıyla ilk kez sahaya çıkan Kenan Yıldız, ilk golünü de hızla buldu. Dar bir açıdan sağ ayağıyla yaptığı güçlü ve isabetli vuruşla muhteşem bir gol attı” ifadeleri kullanıldı.

ALMANLARA GÖNDERME

Almanya’da doğan Yıldız’ın, daha önce dikkate alınmadığı milli takıma karşı attığı golle takımını öne geçirerek önemli bir katkı sağlaması, “Kendisini alt seviye milli takımlarda bile dikkate almayan bir milli takımı, maç içinde skoru 1-2’ye getirirken attığı golle pişman etti” sözleriyle vurgulandı.

“Montella, göreve başladığından beri Kenan’a güveniyordu ve bu güvenin karşılığını aldı.” şeklinde bir yorum da haberde yer aldı.

La Gazzetta dello Sport ise, Vincenzo Montella yönetimindeki Türk Milli Takımı’nın Berlin’deki maçta Almanya’yı 3-2 mağlup ettiğini ve bu galibiyette ilk kez milli formayı giyen Kenan Yıldız’ın attığı golün dikkat çekici olduğunu yazdı.

Juventus’a yakın internet sitelerinde de Kenan Yıldız’ın dünkü performansı övgüyle anıldı. Oyuncunun hem attığı gol hem de sevinci, eski Juventuslu Alessandro Del Piero’ya benzetildi.

Almanya maçında güzel oyununu golle süsleyen Juventus’lu Kenan Yıldız kimdir?

Kaynak: TELE1