‘HDP’yi davet etmiyoruz’ diyen Veyis Ateş bakın geçmişte neler söylemiş

Yayın tarihi: 17 Haziran 2020 Çarşamba 1:34 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2020 Çarşamba 1:37 pm

Habertürk sunucusu Didem Arlan Yılmaz’ın HDP’lileri ‘Bu bir tercihtir’ diyerek ekranlara çıkartmadıklarını açıklamasının ardından, Habertürk sunucusu Veyis Ateş de benzer bir ifade kullanarak “Habertürk Televizyonu olarak davet etmiyoruz, etmeyeceğiz de” açıklamasında bulundu. Veysi Ateş’in açıklamasına tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları Ateş’e ‘Diyarbakır’da Abdullah Öcalan Caddesi’ ve Fethullah Gülen’i öven Twitlerini hatırlattı. Tepkiler arasında seçim zamanı Habertürk ekranlarında Öcalan’ın kardeşinin mesajının okutulması da var…

Habertürk ekranlarında ‘Türkiye’nin Nabzı’ adlı programda HDP yürüyüşünün HDP’liler olmadan konuşulmasına Hukukçu Salim Şen karşı çıkarak, “HDP konuşulur ama hiçbir mecrada HDP’li gelip kendini savunamaz ama legaldir” diye tepki göstermişti. Yılmaz ise Şen’e ‘Bu bir tercihtir’ yanıtını vermişti.

Didem Arslan Yılmaz yapmadıkları gazeteciliğin nedenini itiraf etti

“DAVET ETMİYORUZ, ETMEYECEĞİZ DE”

Yılmaz’ın açıklamasına sosyal medyadan tepki yağarken, kanalın bir başka sunucusu Veyis Ateş de ana haber bülteninde yaptığı açıklamada “Bir iğne elinize batsa canımız yandı diyoruz. Bu insanlar canlarını kurban ediyorlar, canlarını veriyorlar. Bizim için canlarını yok sayıyorlar, şehit oluyorlar. Şimdi orta yerde bu varken bu eylemleri açık seçik kınamayanları, araya mesafe koymayanları evrensel yayın ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz itibariyle Habertürk Televizyonu olarak davet etmiyoruz, etmeyeceğiz de” ifadelerini kullandı.

Ahmet Şık’tan Cüneyt Özdemir’e: Medya artığı. Kahkahasında kendini ele veren sinsi

“DİYARBAKIR’DA ÖCALAN CADDESİ”

Veyis Ateş’in açıklamalarına tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, Ateş’e geçmişte paylaştığı “Diyarbakır’da Abdullah Öcalan Caddesi”, Fethullah Gülen için sarf ettiği “Bir vaiz olarak başladığı hayatta milyonların kalbine taht kurmuş bir başka vaiz hatırlıyor musunuz F.Gülen’in çağdaşları arasında” tweetlerini hatırlattı.