Didem Arslan Yılmaz yapmadıkları gazeteciliğin nedenini itiraf etti

Yayın tarihi: 16 Haziran 2020 Salı 9:45 am - Güncelleme: 16 Haziran 2020 Salı 12:08 pm

Habertürk ekranlarında ‘Türkiye’nin Nabzı’ adlı programda HDP yürüyüşünün HDP’liler olmadan konuşulmasına Hukukçu Salim Şen karşı çıktı. Salim Şen moderatör Didem Arslan Yılmaz’a “HDP konuşulur ama hiçbir mecrada HDP’li gelip kendini savunamaz ama legaldir” diye tepki gösterdi. Yılmaz ise Şen’e ‘Bu bir tercihtir’ yanıtını verdi. Sosyal medya kullanıcıları Yılmaz’ın yanıtına tepki göstererek, “Bu ifade gazetecilikten istifa ettiğinin vesikasıdır. Gazeteci güçlünün değil gerçeğin peşinde olmalıdır. Gün olur devran döner, utanırsınız!” değerlendirmesinde bulundu.

Habertürk’te yayınlanan ‘Türkiye’nin Nabzı’ adlı programda, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Hukukçu Salim Şen ile birlikte HDP’nin Demokratik Yürüyüşü ele alındı. HDP’lilerin yürüyüşünün tartışıldığı programda HDP’den bir ismin olmaması Hukukçu Şen’in tepkisini çekti.

HDP’nin ‘Demokrasi Yürüyüşü’ne polis müdahalesi: Vekiller darp edildi

Şen, Meclis kürsüsüne çıkan bir partinin üyelerinin neden televizyon ekranlarına çıkarılmadığına dikkat çekerek, “Meclis kürsüsünden daha kutsal bir yer var mıdır?” diye sordu.

“HERKES KENDİNİ İFADE ETMEK ZORUNDA”

Şen tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Bu kadar kriminalize edilmiş bu kadar terörize edilmiş, siyasetin sınırları bu kadar daraltılmış ise herkse kendini bu şekilde demeçlerle kendini ifade etmek zorunda hisseder. Yıllardır HDP konuşulur ama hiçbir mecrada HDP’li gelip kendini savunamaz ama legaldir. Meclis’te grup toplantısı yapar. Meclis kürsüsünden daha kutsal bir yer var mıdır?”

Yandaş medyada neler oluyor? Didem Arslan Yılmaz’dan ‘Sistematik saldırı altındayım’ çıkışı!

DİDEM ARSLAN: BU BİR TERCİHTİR

Moderatör Didem Arslan Yılmaz ise Şen’in eleştirilerine “Bu bir tercihtir” diye yanıt verdi. Arslan, “Burası bir kamu televizyonu değil. Bu soru sık sık geldiği için diyorum. Bu bir tercihtir. Bu tercihlerin nedenleri farklıdır. Bu ekranlarda HDP’liler zamanında olmuştur” ifadeleriyle yanıt verdi.

Perinçek: Öcalan bana elleriyle toplayıp gelincik verdi

“UTANIRSINIZ”

Yılmaz’ın yanıtı sosyal medyada “Gazetecilikten istifa ettiğinin vesikasıdır. Gazeteci güçlünün değil gerçeğin peşinde olmalıdır. Gün olur devran döner, utanırsInız!” sözleriyle değerlendirildi.

Yılmaz’a gelen tepkilerden bazıları şöyle: