HDP’li Oluç canlı yayında fenalaştı

Yayın tarihi: 4 Nisan 2022 Pazartesi 3:50 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2022 Pazartesi 8:13 pm

TBMM’de basın toplantısı gerçekleştiren HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, rahatsızlandığını ifade ederek toplantıyı yarıda kesti.

HDP’li Oluç, TBMM’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Diyarbakırlı Ermeni yazar Mıgırdiç Margosyan’ın vefatı nedeniyle başsağlığı dileyerek başlayan Oluç’un konuşmakta zorlandığı görüldü.

“YAŞAMI BİR HAYAT DERSİYDİ”

Vefat eden Evrensel Gazetesi yazarı Mıgırdıç Margosyan hakkında konuşma yapan Oluç şu ifadeleri kullandı: “Diyarbakırlı Ermeni yazar ustamız Mıgırdıç Margosyan yaşamını yitirdi. Saygıyla anıyoruz, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mıgırdıç Margosyan dediğimizde aklımıza ilk gelen ‘Söyle Margos Nerelisen’ adlı kitap oluyordu. Tabi ki ‘Kirveme Mektupları’ unutmuyoruz. Bu toprakların zenginliğini edebiyatın en güzel diliyle anlatan bir yazardı Mıgırdıç Margosyan. Bu toprakların acısını ve sevincini en iyi yansıtan değerli bir edebiyatçıydı. Yaşamı, hikayesi bir hayat dersiydi aslında. Hayatımızı zenginleştirdi yazdıklarıyla. Bir kez daha saygıyla anıyoruz, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Toprağı bol olsun.”

BASIN TOPLANTISINI SONLANDIRDI

Konuşması sırasında rahatsızlanan Hakkı Saruhan Oluç, “Kusura bakmayın. Basın toplantısını sonlandıracağım. Biraz rahatsızlandım çünkü.” ifadelerini kullandı.

Oluç salondan çevresindeki isimlerin koluna girmesiyle ayrıldı.

HDP’li Mithat Sancar: Ürkek davranmayın