Şişli Etfal Hastanesi için 8 kurumdan ortak basın toplantısı

Yayın tarihi: 22 Şubat 2022 Salı 10:47 am - Güncelleme: 22 Şubat 2022 Salı 1:31 pm

Şişli Etfal Dayanışma’nın organizasyonuyla, dev bir güç birliği yapan kurumların temsilcileri “Etfal Geri Gelsin” demek için bir basın toplantısında buluştu.

Şişli ve Beşiktaş Belediye Başkanları, Kent Konseyleri Başkanları, İstanbul Tabip Odası, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve SES Sendikası temsilcileri, bölünüp uzak bölgelere taşınarak tasfiye edilmeye çalışılan 123 yıllık Şişli Etfal Hastanesi’nin yeniden yerinde faaliyete geçmesi talebiyle ortak basın toplantısı düzenledi.Toplantı, Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi Abidin Dino Salonu’nda düzenlendi.

Toplantıya, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Şişli Kent Konseyi Başkanı Şükran Eroğlu, Beşiktaş Kent Konseyi Başkanı Firdevs Koroğlu, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nazmi Algan, TMMOB Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ülgen Şendil, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen ve SES Şişli Şube Eşbaşkanı Abuzer Aslan katılım sağladı.

“ETFAL HASTANESİNİN TAŞINMASIYLA SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKME NOKTASINA GELDİ”

Toplantıda konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin “122 yıllık geçmişe sahip olan Şişli Etfal Hastanesi, halkın iradesi yok sayılarak Şişli’den taşınmıştır. Üstelik hastanenin her birimi başka bölgelere taşınarak, halkın bütünsel sağlık hizmeti olanağı da ortadan kaldırılmıştır. Hastanenin taşınması ile birlikte, halka nitelikli, ücretsiz ve erişilebilir kamusal sağlık hizmeti sunabilmek için tek hastane kaldı. Bugün Etfal Hastanesi’nin taşınması ile birlikte ilçemiz ve yakın bölgesindeki sağlık sistemi çökme noktasına gelmiştir. Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Hastanesi oluşan yükü kaldıramamaktadır. Seyrantepe ve Büyükdere’ye taşınan yeni Etfal Hastanesi’ne ulaşım da son derece eziyetlidir. Şişlili komşularımızın en büyük sorunlarından biri Etfal’siz kalmasıdır. Beşiktaş halkı da bu durumun mağdurları arasındadır” dedi.

İstifa yasak, kovmak serbest! Şişli Etfal salgın döneminde 7 sağlık çalışanını işten attı