Akit yazarı da itiraf etti! Daralma var

Yayın tarihi: 4 Nisan 2022 Pazartesi 12:27 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2022 Pazartesi 12:27 pm

Yapılan anketlerde CHP’nin oy oranının altına düşen AKP’deki yorgunluğu aktaran Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, “Bıçak sırtı bir durumla karsı karşıyayız. Ak Parti’nin oy çeperinde daralma var.” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdullah Şanlıdağ, AKP içinde yaşananları ve partiye yönelik eleştirilerini köşesine taşıdı.

MetroPOLL’den çarpıcı anket sonucu

“AKP’NİN OY ÇEPERİNDE DARALMA VAR”

AKP’nin kurucu üyelerinin bir çoğunun artık partide yer almadığını hatırlayan Şanlıdağ, “Liderinin güçlü olmasından dolayı hâlâ Türkiye’nin en büyük partisi olması özelliğini koruyor. Dış politikadaki başarısı ve içerde gerçekleştirdiği devrim niteliğindeki hizmetlerinden dolayı tüm dünyada varlığını hissettiren ekonomik krize rağmen, Ak Parti’de bariz bir çözülme yok. Ancak seçimi kazanmak da çantada keklik gibi durmuyor. Bıçak sırtı bir durumla karsı karşıyayız. Ak Parti’nin oy çeperinde daralma var.” ifadelerini kullandı.

AKP erimeye devam ediyor, muhalefet yükseliyor… İşte son seçim anketi

MHP YÜZDE 10’UN ALTINDA

Abdullah Şanlıdağ, “Yorgunluk, gözle görülür bir şekilde hissediliyor. Gerçekçi olmakta fayda var. Her şeyi sütliman gibi görüp rehavete kapılmanın sonu hüsran olabilir. MHP’nin oylarının bugün yüzde 10 barajının altında olduğu bir gerçek. 6 parti bir araya gelmiş, Erdoğan’ı devirmek için mücadele ediyorlar. Adını ne koyarsanız koyun, partiler birbirleriyle muhalefet etmek için vardırlar. Nihayetinde onlar da bu ülkenin (HDP’yi istisna tutarsak ki onun dahi meşru bir tabanı, kendisine oy veren milyonlarca seçmeni var. PKK’dan kendisini ayrıştırmadığı için HDP sorunlu bir örgüttür) bir partisi.” değerlendirmesinde bulundu.

Şanlıdağ, “Elbette iktidar olmak için ittifak yapabilirler. Pahalılık, savurganlık ve yazımın başında işaret ettiğim metal yorgunluğu gibi göstergeler, iktidar partisinin işini zorlaştırabilir. Ak Parti’den veya Cumhur İttifakı’ndan ayrılan kararsız seçmen her şeye rağmen Millet İttifakı’na gitmiyor.” yorumunu yaptı.

Son anket Aksoy Araştırma’dan! Millet İttifakı arayı açtı