HDP’den ‘yerel seçimlerde aday çıkarılacak mı’ sorusuna net yanıt!

Yayın tarihi: 30 Haziran 2023 Cuma 4:31 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2023 Cuma 4:31 pm

Genel seçimlerde Millet İttifakı’nın Cumburbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren HDP’nin yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmuştu. Yerel seçim sürecine ilişkin konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Büyükşehirler başta olmak üzere her yerde adaylarımızı çıkaracağız” dedi.

Türkiye’de 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren HDP’nin önümüzdeki yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyordu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kurban Bayramı dolayısıyla ziyaret ettiği Van’da yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Büyükşehirler başta olmak üzere her ilde aday çıkaracaklarını duyuran Buldan, şunları söyledi:

“Yerel seçimler elbette ki hepimiz açısından önemli. İktidar bir kez daha devletin bütün imkanlarını kullanmaya çalışacak. Biz de bütün illerimizde büyükşehirler başta olmak üzere her yerde adaylarımızı çıkararak bu mücadelenin içerisinde varlığımızı ve mücadelemizi bir kez daha ispat etmek üzere, bu seçimlerde iyi bir çalışma temposuyla büyük bir başarı elde etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Figen Yüksekdağ: HDP yerel seçimlerde her kentte kendi adayını çıkarmalı

YOL HARİTASI NASIL OLACAK? HDP Mİ YEŞİL SOL MU

Buldan, partinin aktif siyasete HDP’den mi yoksa Yeşil Sol Parti’den mi devam edeceklerine ilişkin ise şunu söyledi: “Bu kararlarla birlikte kongreye gideceğimizi ifade ettik. Kongrede, yeni bir planlama ve yeni bir anlayışla yeni yüzlerle, yeni canlarla bu süreci karşılamak üzeri bir değişim ve dönüşümü başlatmak üzere bir süreç başlayacak. Muhtemelen Eylül ayı gibi kongremizi gerçekleştirip, HDP ile mi yola devam edeceğiz, Yeşil Sol’la mı devam edeceğiz, Yeşil Sol’un ismi mi değişecek? bütün bunlar şu an tartışma konusu. Bir komisyon kurduk. Bu komisyonumuz çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

AYM’den HDP kararı!