‘Hayatını kaybeden eczacı ve eczane teknisyenlerinin olduğunu bilmekteyiz’

Yayın tarihi: 2 Nisan 2020 Perşembe 4:09 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2020 Perşembe 4:09 pm

Marmara Eczane Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Ersan, Türkiye’de 27 bine yakın eczane, eczane başına ortalama 2,7 eczane teknisyeni düştüğünü hatırlatarak, “Hayatını kaybeden eczacı ve eczane teknisyenlerinin olduğunu bilmekteyiz” dedi ve önlem istedi.

Marmara Eczane Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Ersan, yazılı açıklama yaparak, Türkiye’deki eczanelerde çalışan eczane teknisyenleri için önlem istedi. ANKA’ya konuşan Ersan, eczane başına ortalama 2,7 eczane teknisyeninin çalıştığını hatırlatarak, şunları söyledi:

Koronadan ölüm iddiaları yalanlanmıştı! Melis Eczanesi’nde ikinci ölüm

“Hayatını kaybeden eczacı ve eczane teknisyenlerinin olduğunu bilmekteyiz. Diğer sağlık çalışanlarında olduğu gibi pozitif vaka sayısının artmakta olduğunu ve bundan dolayı bir çok eczanenin karantina altına alındığını duymaktayız. Bu şartlar altında çalışmak meslektaşlarımızın ve eczacılarımızın psikolojisini olumsuz yönde etkilemektedir. Sürekli hastalarla iç içe olmamız, tüm uyarılara rağmen fiziki ve sosyal izolasyonun yeteri kadar sağlanamaması, virüs kapma riskimizi daha da artırmaktadır.”

‘SEVDİKLERİMİZE HASTALIK TAŞIRIZ ENDİŞESİ ARTIYOR’

Ersan kendilerine yönelik hiçbir önlemin alınmadığına dikkat çekerek, şunları belirtti: “Çalışma saatlerimizin uzun olması, ilgililer tarafından hiç bir standart koruyucu önlemlerin bile alınmaması, eczanelerin kendi imkânlarıyla yürürlüğe koymaya çalıştığı yetersiz önlemler ile biz de ailemize ve sevdiklerimize hastalık taşırız endişesini günden güne daha şiddetli bir biçimde hissetmeye başladık.”

İstanbul’da eczanelerin çalışma saatleri değişti

‘ EN AZINDAN KENDİNİ İKİ GÜN İZOLE EDEBİLMELİ’

“Büyük risk taşıyan eczanelerimizin esnek saat uygulamasına geçilmesi yahut nöbetçi sayısının arttırılması ile birlikte cumartesi kapalı tutulması, eczacılarımızın ve biz eczane teknisyenlerinin en azından hafta sonu iki gün kendini izole edebilmesi için gereklidir.”