Halit Kıvanç son yolculuğuna uğurlandı

Yayın tarihi: 27 Ekim 2022 Perşembe 12:51 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2022 Perşembe 3:51 pm

97 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Halit Kıvanç, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkezi’nde (TSYD) düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Usta gazeteci ve sunucu Halit Kıvanç, geçtiğimiz günlerde 97 yaşında yaşamını yitirdi. Duayen gazeteci için için Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkezi’nde (TSYD) tören düzenlendi.
Törende konuşan TSYD Başkanı Oğuz Tongsir, “Ailesi sadece TSYD’de tören düzenlenmesini istedi. Halit abiyi hiçbir zaman unutmayacağız. Disiplini, iş ahlakını ondan öğrendik.” şeklinde konuştu.

Halit Kıvanç’ın oğlu Ümit Kıvanç da “Babamı bizimle birlikte uğurlamaya geldiğiniz için teşekkür ederiz. Babam işini düzgün yapmaya çalışan biriydi.” ifadesini kullandı.

Halit Kıvanç’ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenazeye, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, gazeteci Uğur Dündar, müzisyen Orhan Gencebay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, TİP Milletvekili Ahmet Şık, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Metin Uca, Nebil Özgentürk, Ali Kırca, Müjdat Gezen, Alper Taş, Arat Dink gibi isimler katıldı.