Gültekin Uysal’dan Erdoğan’ın adaylık tartışmasına Celal Bayar hatırlatması

Yayın tarihi: 31 Ocak 2023 Salı 8:17 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2023 Salı 11:53 pm

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak cumhurbaşkanı adaylığı için, “Ana muhalefet liderinin böyle bir iddiası olmayacaksa böyle bir görevi yapamaz hale gelir zaten” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu Liderler Açıkça programına konuk oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetim şeklini eleştiren Uysal, “Türkiye’de sayın Erdoğan şöyle bir sistematik işletti, ‘Ne kadar çok insanı kirletebilirsek o kadar kontrol altına alırsınız’. Çünkü üç-dört ayaklı çarpık bir sistem kurulmuş” dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞI

Gültekin Uysal, 13 Şubat’ta ilan edileceği belirtilen ortak cumhurbaşkanı adayının bir siyasi parti genel başkanı olması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Uysal, “Bu çok bilinmeyenli bir siyasal süreç. Biz genel başkanlardan birisinin etrafında toparlanarak bu sürecin çok daha etkin yönetileceğini düşünüyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını da değerlendiren Uysal, “Bu ülkede ana muhalefet liderinin böyle bir iddiası olmayacaksa böyle bir görevi yapamaz hale gelir zaten” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A CELAL BAYAR ÜZERİNDEN YANIT

Gültekin Uysal,  AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez aday olmak için kullandığı “kronometre sıfırlandı” sözlerine Türkiye Cumhuriyeti’nin 3.Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ı hatırlatarak yanıt verdi.

Uysal, “1950 14 Mayıs’ında çok partili hayata resmen geçmişiz. 14 Mayıs sonrası cumhurbaşkanı seçilen bizim de kurucu genel başkanımız, Kurtuluş Savaşı’nın Galip Hocası Celal Bayar seçilince ‘sistem değişti’ diyerek ‘ben birinci cumhurbaşkanıyım’ mı demiş? Böyle bir şey olabilir mi? Sayın Şentop’tan geçen toplantıda böyle bir kararlılıkla vurgu yapmamızdan rahatsızlıklarının nerede olduğunu anlıyoruz. Çaresizlik içerisindeler” ifadelerini kullandı.

CHP LİSTELERİNDEN Mİ GİRECEKLER?

Gültekin Uysal, seçime CHP listelerinden seçime girecekleri iddialarına da yanıt verdi. Bu konuda hiçbir partiyle bir görüşme yapmadıklarını belirten Uysal, “Öyle bir mecburiyetimiz de yok. Zaten bu ittifaklar baraj baskısını ortadan kaldırıyor. Her siyasi parti de kendi hazırlığını yapıyor. O manada azami temsiliyet nasıl üretiriz hedefimiz bu” şeklinde konuştu.

Uysal’dan “Yeter, söz milletin” çıkışı: Erdoğan’ı duvardan atlarken yakaladık