Gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanmasına AKP’den ilk tepki! ‘Sinir uçlarımıza dokunsa bile’

Yayın tarihi: 1 Kasım 2023 Çarşamba 10:10 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2023 Çarşamba 10:10 pm

Gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanmasına iktidar kanadından da tepki geldi. AKP’li Şamil Tayyar, Şardan’ın tutuklanmasını “Çok ağır bir karar” diyerek eleştirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, T24’te ‘MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?’ başlıklı yazı kaleme alan gazeteci Tolga Şardan hakkında “halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” suçunun unsurlarını oluşturacak nitelikte söz ve beyanlar bulunduğu gerekçesiyle resen soruşturma başlattı.

Şardan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. T24’te yer alan habere göre polis ekipleri Şardan’ın evinde arama yaptı. Ankara Adliyesi’nde Sulh Ceza Hakimliği’nce Şardan’ın ifadesi alındı. Şardan, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şardan, hakimlik sorgusunun ardından tutuklandı.

Gazeteci Tolga Şardan tutuklandı

AKP’DEN TEPKİ

Şardan’ın tutuklanmasına tepkiler yağarken bir tepki de iktidar kanadından geldi. AKP’li Şamil Tayyar, Şardan’ın tutuklanmasına, “Canımızı yaksa, sinir uçlarımıza dokunsa bile bir köşe yazısından dolayı tutuklama kararı çok ağır bir karardır” diye tepki gösterdi.

Tayyar’ın açıklamaları şöyle:

“Canımızı yaksa, sinir uçlarımıza dokunsa bile bir köşe yazısından dolayı tutuklama kararı çok ağır bir karardır. Oysa tutuklama kararı, istisnai olarak uygulanması gereken bir tedbirdir, ceza değildir. Hukuk bir gün herkese lazım olur. Birlikte sahip çıkmalıyız.