Fenerbahçe’nin bitmeyen kabusu: Sakatlık! Hedefteki isim Ertuğrul Karanlık

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2024 Salı 4:42 pm - Güncelleme: 7 Mayıs 2024 Salı 4:42 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Süper Lig’e bu sezon ‘O sene bu sene” parolasıyla başlayan Fenerbahçe‘nin şampiyonluk şansı, ligin bitimine 3 maç kala mucizelere kaldı. Sarı lacivertli taraftarlar, ezeli rakipleri Galatasaray ile puan farkının açılması nedeniyle; yönetim ve İsmail Kartal’ın yanı sıra kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık’a da tepkili. Konya deplasmanında 2 oyuncunun birden sakatlanarak oyuna devam edememesi tepki oklarını bir kez daha Karanlık’a çevirdi. Sakatlık kabusunun bir türlü sona ermediği Fenerbahçe’de, futbolcular 10’larca maç kaçırdı. TELE1, Fenerbahçe’de sezon boyunca yaşanan sakatlıkları ve oyuncuların kaçırdığı maç sayısını derledi…

Süper Lig’de 35 hafta geride kalırken, son iki deplasman maçında Sivasspor ve Konyaspor’a puan kaybeden Fenerbahçe, şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı.

Ligdeki son şampiyonluğunu 2014’te yaşayan ve sezon başından bu yana takımlarına büyük bir coşkuyla destek veren Fenerbahçeli taraftarlar, bu sezon da takımından umduğunu bulamadı. Matematiksel olarak şansı devam eden ancak şampiyonluk yarışından büyük ölçüde kopan Fenerbahçe’de taraftarlar başarısızlığa karşı tepkili.

Sarı lacivertli ekipte bu sezon yaşanan puan kayıplarına, teknik ve taktiğin yanı sıra sakatlıklar da önemli ölçüde etki etti. Kulüp Başkanı Ali Koç ve Teknik Direktör İsmail Kartal’a yönelik tepkilerin yanı sıra, takımdaki sakatlıkların sıklığı nedeniyle eleştiri oklarının hedefindeki bir diğer isim ise sağlık sorumlusu Ertuğrul Karanlık oldu.

KONYA MAÇINDA 2 OYUNCU MAÇI TAMAMLAYAMADI

Fenerbahçe’nin dün deplasmanda karşılaştığı Konyaspor maçı da sakatlıklara sahne oldu. Osayi Samuel ve İrfan Can Kahveci, yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle maçı tamamlayamadı. Teknik Direktör İsmail Kartal, her iki futbolcusunu da oyundan almak zorunda kaldı.

KABUS SEZON BAŞINDAN BU YANA SÜRÜYOR

Fenerbahçe’nin ‘mutlak şampiyonluk’ parolasıyla başladığı 2023-2024 sezonuna ‘sakatlık kabusu’ damga vurdu. Sarı lacivertli ekipte çok sayıda futbolcu, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle uzun bir süre forma giyemedi. Bazı oyuncular ise tam iyileşti derken yeniden sakatlandı. Sarı lacivertlilerde yaşanan kritik puan kayıplarında ‘sakatlıklar’ en önemli etmenlerden biri oldu. İsmail Kartal, sakatlıklar nedeniyle bir türlü ideal 11’ini eksiksiz bir şekilde sahaya süremedi.

TARTIŞMALI BİR İSİM…

Üst üste gelen sakatlıkların uzun sürmesi kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık’ı hedef tahtasına oturttu. Peki, daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe’den gönderilen Ertuğrul Karanlık kimdir?

Ertuğrul Karanlık, 2009-2012 yılları arasında Fenerbahçe’de görev yapmıştı. Karanlık, 2013-2015 yılları arasında da Beşiktaş’ın sağlık heyetinin başında yer aldı. 2018 yılından itibaren ise Birleşik Arap Emirlikleri Milli Takımı’nın doktorluk görevini yürüttü. Karanlık, eş zamanlı olarak Al-Jazira Kulübü’nde de aynı görevi yaptı.

Karanlık son olarak İsmail Kartal’ın takımın başına getirilmesiyle, bu sezon başında yeniden Fenerbahçe’nin sağlık heyetinin başına geçti. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta görev yaptığı süre boyunca tartışmalı tedavi yöntemleriyle sık sık gündeme gelen Karanlık’ın, Moussa Sow hakkında ‘futbol hayatı bitti’ dediği öne sürülmüştü.

Sow, ‘kronik sakat olduğu’ iddialarıyla ilgili açıklama yapıp herhangi bir sağlık sorunu olmadığını belirtmişti. Sow-Karanlık polemiği bir dönem çok tartışılan konulardan biri olmuştu.

Karanlık, Beşiktaş’ta çalışırken de “At kanıyla tedavi ediyor” iddiasının gündeme geldiği haberler sebebiyle yargıya başvurmuştu.

Beşiktaş’ta görev yaparken Hugo Almeida’nın tedavisinde at kanı kullandığının öne sürülmesi üzerine açıklama yapan Karanlık, “Yazılanlar gibi at iğnesi, at kanı falan da kullanmadık” ifadelerini kullanmıştı.

SIVOK’UN İDDİASI YİNE GÜNDEMDE: KARANLIK VETERİNER GİBİYDİ…

Sakatlıklar konusunda Ertuğrul Karanlık hakkında öne sürülen iddialar da tekrar gündeme geldi. Beşiktaş’ın eski futbolcusu Tomas Sivok, 2015 yılında Karanlık hakkında çarpıcı iddialarda bulunmuştu. Sivok, milli takım kampında yaptığı açıklamada “Doktor Kolar’a müteşekkirim. Muhtemelen o benim kariyerimi kurtardı. Beşiktaş’taki doktor bana yaklaşık 20 enjeksiyon yaptı ama bu hiçbir şeyi değiştirmedi. Kolar ise orada bir kez bana iğne yaptı, ayakkabımın tabanını değiştirdi ve iki hafta içinde oynamaya başladım. Bir çeşit simyacılık yapıldı. Gerçekten çok abes bir işti. Böylesine büyük bir kulüpte böyle bir doktorla çalıştığım için şanssızdım. Sanki bir doktor değil, veteriner gibiydi. Bana veteriner gibi davranıyordu. Herkes hata yapabilir ancak kendisiyle sorun yaşayan tek oyuncu ben değildim. Neyse ki sonunda bitti. Ondan uzaklaştığım için çok mutluyum” demişti.

TELE1, Fenerbahçeli oyuncuların sezon başından bu yana yaşadığı sakatlıkları derledi. İşte futbolcuların yaşadığı sakatlıklar ve kaçırdıkları maç sayısı…

LUAN PERES’İN VARLIĞI UNUTULDU

-Luan Peres: 20 Ağustos 2023’te sakatlandı, 4 Eylül’de sakatlığı atlattı. Oyuncu bu sakatlığında sezon öncesindeki 4 maçı kaçırdı. Peres, 1 ay sonra yeniden sakatlandı. Oyuncunun 4 Ekim’de başlayan sakatlığı hala devam ediyor.

RODRIGO BECAO: 30 MAÇ KAÇIRDI

-Rodrigo Becao: Fenerbahçe’nin sezon başında kadrosuna kattığı 28 yaşındaki stoper, bu sezon en büyük kayıplardan biri oldu. Brezilyalı defans oyuncusu, ilk sakatlığını 13-22 Ağustos (2023) arasında yaşadı. Oyuncu bu sakatlığında 3 maç kaçırdı. Daha sonra 29 Ekim’de tendonu yırtılan futbolcu, 85 gün boyunca sahalardan uzak kaldı. Becao bu sakatlığında tam 16 maç kaçırdı. Becao daha sonra antrenman eksiği ve yaşadığı yeni sakatlık nedeniyle 11 maç daha kaçırdı. Becao, sezon boyunca toplamda 30 maçta sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.

JOSHUA KING: 23 MAÇ KAÇIRDI

-Joshua King: Bu sezon ilk sakatlığını eylül ayında yaşadı. Oyuncu bu sakatlığı 3 gün sürdü ve 1 maç kaçırdı. Ancak King daha sonra ‘5 Ekim-17 Ekim’, ’19 Ekim-19 Kasım’, ‘7 Şubat-12 Nisan’ tarihlerinde 4 ayrı sakatlık yaşadı. King, bu sezon sakatlıkları nedeniyle toplamda 23 maç kaçırdı.

SERDAR AZİZ: 20 MAÇ KAÇIRDI

-Serdar Aziz: 2018/2019 sezonundan bu yana sarı lacivertli formayı giyen Serdar Aziz, bu sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle fazla şans bulamadı. Aziz, çeşitli sakatlıklar nedeniyle 2023/2024 sezonunda tam 20 maç kaçırdı.

ALEXANDER DJIKU: 19 MAÇ KAÇIRDI

-Alexander Djiku: Ganalı stoper, Fenerbahçe’ye sezon başında transfer oldu. Djiku, yaşadığı 4 farklı sakatlık nedeniyle toplamda 19 maçta forma giyemedi. Djiku’nun yaşadığı sakatlıklar, Fenerbahçe’de ikili stoper uyumunun yakalanamamasında önemli bir etmen oldu.

MERT HAKAN YANDAŞ: 18 MAÇ KAÇIRDI

-Mert Hakan Yandaş: Sezon öncesinde 1 Ağustos’tan 11 Ağustos’a kadar sakatlık yaşadı. Oyuncu 3 maç kaçırdı. 21 Ekim’de bir sakatlık daha yaşayan Yandaş, 45 gün boyunca sakatlığı atlatamadı. Oyuncu bu süreçte 9 maç kaçırdı. Yandaş aynı sezonda bir diğer sakatlığını ise 14 Mart-17 Nisan tarihleri arasında yaşadı. Yandaş, bu sakatlığında da 6 maç kaçırdı.

MIHA ZAJC: 18 MAÇ KAÇIRDI

-Miha Zajc: Fenerbahçe’nin geçen sezon kadrosundaki en etkili oyunculardan biri olan Miha Zajc ise bu sezon sakatlıklar nedeniyle kadronun unutulan oyuncularından biri oldu. Zajc, sezon boyunca 3 sakatlık yaşadı ve 18 maç kaçırdı.

FRED: 17 MAÇ KAÇIRDI

-Fred: Fenerbahçe’nin bu sezon İngiltere Premiere Lig ekibi Manchester United’dan kadrosuna kattığı Fred, en flaş transferlerden biri olmuştu. Brezilyalı yıldızın takıma sağladığı olumlu etki, forma giyemediği maçlarda net bir şekilde görüldü. Sarı lacivertli ekibe transfer olmadan önce kariyeri boyunca yalnızca 3 sakatlık yaşayan futbolcu, toplamda 10 maç kaçırmıştı. Fred, Fenerbahçe’de forma giydiği tek sezonda ise üç farklı sakatlık yaşadı, tam 17 maçta yeşil sahalardan uzak kaldı.

CENGİZ ÜNDER: 14 MAÇ KAÇIRDI

-Cengiz Ünder: Fenerbahçe’nin sezon başında 15 milyon avroluk bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Cengiz Ünder de sakatlıklardan başını kaldıramadı. Üst adale yırtığı, kasık sakatlığı, bel problemleri gibi sakatlıklar yaşayan Ünder, sezon boyunca tam 14 maç kaçırdı.

OSAYI SAMUEL: 8 MAÇ KAÇIRDI

-Osayi Samuel: Fenerbahçe’de başarılı ivme yakalayan Osayi Samuel de çeşitli zamanlarda yaşadığı sakatlıklar nedeniyle toplamda 8 maç kaçırdı. Nijeryalı oyuncu son olarak Konyaspor karşılaşmasında sakatlanarak oyundan alındı. Samuel’in durumu belirsizliğini koruyor.

İRFAN CAN KAHVECİ: 5 MAÇ KAÇIRDI

-İrfan Can Kahveci: Takımın bu sezon en iyi futbolcularından biri olarak görülen İrfan Can Kahveci, 2 sakatlık yaşadı ve toplamda 5 maç kaçırdı. Yıldız oyuncu son olarak Konyaspor maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi. Kahveci’nin sakatlığıyla ilgili son durumu ise henüz netleşmedi.

İSMAİL YÜKSEK SEZONU KAPATTI

-İsmail Yüksek: Fenerbahçe adı Avrupa kulüpleriyle anılan genç yetenek İsmail Yüksek de Beşiktaş maçında sakatlanarak oyundan çıktı. Yüksek, ameliyat olmak için yurtdışını tercih etti Yüksek’in tedavi süreci devam ediyor. Oyuncu sakatlığı nedeniyle bu sezonu kapattı.

OOSTERWOLDE HIZLI DÖNDÜ

-Jayden Oosterwolde: Bu sezon hem beklerde hem de stoperde sergilediği performansla taraftarın beğenisini kazanan Jayden Oosterwolde de sakatlıklardan olumsuz etkilenen oyunculardan biri oldu. Oosterwolde, UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan Olympiakos maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle yurtdışında ameliyat oldu. Genç oyuncunun tedavi süreci hala devam ediyor. Oyuncunun Kayserispor maçında kadroda olması, Galatasaray maçında ise tamamen hazır olması bekleniyor. Öte yandan Oosterwolde’nin yaşadığı sakatlığın ardından ameliyatı olmak için yurtdışını tercih etmesi dikkat çekti.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde deplasman seyircisi kararı

Fenerbahçe, Sakatlık, Ertuğrul Karanlık, Futbol, Süper Lig, Fred, Becao, Djiku, Mert Hakan Yandaş, İsmail Kartal

Kaynak: HABER MERKEZİ